Iarnă la începutul primăverii. Unde ninge ca-n povești, anunțul meteorologilor despre vremea de Mărțișor

Iarnă la începutul primăverii. Unde ninge ca-n povești, anunțul meteorologilor despre vremea de Mărțișor

Vreme de iarnă anunță meteorologii la începutul primăverii. În jumătatea de nord a țării, pe arii restrânse se vor semnala ninsori, iar în regiunile sudice va ploua puternic. Temperaturile vor coborî noaptea pânăa la minus 10 grade Celsius.

Frig și precipitații în toată țara FOTO Adevărul

Marți, 28 februarie, conform Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), valorile termice vor continua să scadă în regiunile sudice, astfel încât în majoritatea zonelor se vor situa în jurul celor specifice la sfârșitul lunii februarie (cele diurne local peste norme în centrul țării).

" Vremea va fi în general închisă și cu precădere în regiunile sudice , pe spații mici ziua și pe arii relativ extinse noaptea vor fi precipitații predominant sub formă de ploaie. În masivele sudice si sud-vestice și trecător în zonele submontane aferente se vor semnala precipitații mixte. Izolat vor fi condiții de polei. În restul teritoriului, probabilitate redusă de precipitații, dar dimineața și noaptea pe arii restrânse va fi ceață. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 3 și 10 grade Celsius, cu cele mai ridicate valori în Transilvania, iar cele minime vor fi cuprinse în marea lor majoritate între minus 7 și 4 grade Celsius", anunță ANM.

Și în București se răcește în continuare, astfel că temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 6 grade Celsius, iar cea minimă nu va depăși 4 grade Celsius. Cerul va fi mai mult noros; în primele ore ale zilei și noaptea va ploua. Vântul va sufla moderat, anunță ANM.

Ploi, frig și burniță

Miercuri, 1 martie, temperaturile vor fi apropiate de cele specifice perioadei, exceptând regiunile intracarpatice unde cele diurne local vor fi mai ridicate decât mediile multianuale. În regiunile sudice, dar temporar și in cele estice vor fi înnorări, în timp ce în restul țării cerul va fi variabil, dar pe alocuri, dimineața și noaptea, se va forma ceață. Pe arii restrânse în Oltenia, Muntenia și Dobrogea vor fi precipitații slabe, ploi, burniță și trecător lapoviță. În Carpații Meridionali și în Munții Banatului, izolat se vor semnala precipitații mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în sudul Banatului. Temperaturile maxime se vor încadra între 4 și 11 grade Celsius, izolat mai scăzute în nord-est, iar cele minime vor fi cuprinse în general între minus 5 și 3 grade Celsius.

În Capitală, vremea va fi în general închisă, iar ziua ușor mai rece decât în mod normal la această dată. Trecător vor fi precipitații slabe, mai ales ploaie și burniță. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul a 6 grade Celsius, iar cea minimă va fi de 1 grad Celsius.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Trupele ucrainene au spart prima linie de apărare a rușilor, care se retrag prin propriile câmpuri minate

2 VIDEO Asta chiar trebuie văzută...

3 Mister total / Unde a „dispărut” USS Gerald R. Ford, cel mai mare portavion militar din lume?

4 Cum te afectează fizic și psihic lipsa sexului / Semne care îți arată că trebuie să faci sex mai des

5 Orașul subteran misterios în care pot locui 20.000 de oameni. Magnifica așezare, descoperită de un bărbat care își renova casa