Iarna pune stăpânire pe România: temperaturile scad accentuat. Unde se extind ninsorile și cât ține frigul

Iarna pune stăpânire pe România: temperaturile scad accentuat. Unde se extind ninsorile și cât ține frigul

Duminică, în nord, centru și în vest vine frigul și vor cădea lapoviță și ninsoare. Pe crestele munților ninge viscolit, iar la altitudini mai mici se formează polei, în timp ce în sudul țării vor fi maxime nefirești la orele prânzului, 20 de grade Celsius. De luni însă, vremea se schimbă.

Ninsorile se extind în majoritatea regiunilor FOTO Inquam Photo Octav Ganea

Duminică, 26 februarie, conform Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), în vest, nord, centru și nord-est vremea va fi închisă, cu precipitații și mult mai rece decât în intervalul precedent (valorile termice diurne urmând a se situa sub normele perioadei). Ziua, în zonele joase vor fi ploi, iar local în Transilvania și pe spații mai mici în rest, lapovițe și ninsori, dar noaptea vor predomina treptat ninsorile și se va depune strat de zăpadă. Cantitățile de apă vor fi local însemnate (peste 25-30 l/mp).

În Carpații Occidentali, nordul Carpaților Orientali, precum și la altitudini mai mari de 1700 m în Carpații Meridionali va ninge însemnat cantitativ și se va depune strat consistent de zăpadă, iar în Carpații Meridionali și de Curbură, la altitudini sub 1700 m vor predomina ploile și vor fi depuneri de polei. În sud și sud-est înnorările vor fi temporare și, mai ales din a doua parte a zilei, local va ploua și sub formă de aversă și vor fi descărcări electrice. Temperaturile maxime se vor încadra între 1 și 12 grade Celsius, iar în regiunile sudice în general între 14 și 20 de grade Celsius, în timp ce minimele vor fi cuprinse între minus 3 și 10 grade Celsius", anunță ANM.

Vântul va avea intensificări în prima parte a intervalului la altitudini mari în masivele sudice, cu rafale de peste 90-100 km/h și va fi viscol, iar la viteze mai mici, pe arii restrânse și în sud, sud-est și nord-vest.

21 de grade Celsius în Capitală

În București, vremea va fi cu mult mai caldă decât în mod normal pentru această dată, astfel că maxima termică va fi de 19-21 de grade Celsius, iar minima se va situa între2 și 5 grade Celsius. Cerul va avea înnorări și din a doua parte a zilei probabilitatea de averse și descărcări electrice va fi ridicată. Vântul va avea temporar intensificări (rafale de 40-45 km/h).

Luni, 27 februarie, se răcește accentuat și maxima se oprește 9 grade Celsius. Se anunță vreme închisă, vânt puternic și câteva reprize de ploaie. În noaptea de luni spre marți este posibil să cadă lapoviță. La munte se face mai frig, cerul rămâne acoperit de nori și vin alte precipitații pe arii extinse; ninsori abundente în masivele nordice, iar în Meridionali și în Carpații de Curbură se va semnala lapoviță.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...