Iaşi: 39 de copii din două centre rezidenţiale, confirmaţi cu COVID-19

Iaşi: 39 de copii din două centre rezidenţiale, confirmaţi cu COVID-19

Directorul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Iaşi, Ion Florin, a declarat că 39 de copii din două centre de plasament au fost confirmaţi ca fiind infectaţi cu COVID-19.

Ion Florin a declarat, pentru AGERPRES, că rezultatele analizelor efectuate de DSP au confirmat infectarea a 39 de copii din cei 67 câţi sunt în Centrul rezidenţial "Sf. Nicolae" din Paşcani şi Centrul rezidenţial din Verşeni.

Copiii din cele două centre au fost testaţi după ce în cursul săptămânii trecute 16 angajaţi au fost confirmaţi pozitiv, 11 de la Centrul "Sf. Nicolae" de la Paşcani şi cinci de la Centrul din Verşeni.

"Copiii au vârste între 7 şi 14 ani şi sunt asimptomatici. Sunt 21 de copii infectaţi de la Centrul rezidenţial "Sf. Nicolae" din Paşcani şi 18 de la modulele familiale din Verşeni. Evaluăm situaţia împreună cu reprezentanţii DSP şi luăm măsurile care se impun", a precizat directorul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului. AGERPRES/(A, autor: Daniela Malache, editor: Antonia Niţă, editor online: Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

3 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 Cifre care par ireale, dar sunt adevărate. Cum o fi să ai peste 2 milioane de euro în 45 de conturi, ca șef de secție la Sf. Pantelimon?