Iași: Al treilea deces din cauza caniculei, în două zile

Iași: Al treilea deces din cauza caniculei, în două zile

Bărbatul care a fost găsit vineri pe un câmp din Vlădeni, în comă profundă din cauza hipertermiei, și a fost transportat la Spitalul Sfântul Spiridon din Iași, a murit, au anunțat sâmbătă reprezentanții unității medicale.

Bărbatul avea 67 de ani și a fost găsit zăcând fără conștiență pe un câmp din apropierea satului. Temperaturile ridicate la care a fost expus i-au influențat nu doar sistemul nervos central ci și cordul, rinichiul, ficatul, conform cadrelor medicale. Din acest motiv bărbatul avea disfuncții organice multiple iar medicii au fost rezervați privind șansele acestuia de supraviețuire. În momentul în care a fost găsit pe câmp, bărbatul avea o temperatură corporală de 42 de grade Celsius.

"A decedat și pacientul aflat în comă din cauza hipertermiei", a declarat Diana Cimpoeșu, coordonatorul SMURD Iași.

Acesta este al treilea deces înregistrat la Iași de vineri și până în prezent.

În cursul zilei de vineri, un bărbat în vârstă de 45 de ani, din localitatea Valea Satului, a murit la scurt timp de la internarea la Spitalul Sfântul Spiridon din Iași. El a fost găsit de niște căruțași zăcând inconștient la marginea unui câmp. În momentul în care a fost dus la spital avea temperatura corporală de 42 de grade Celsius.

Al treilea caz de deces cauzat de hipertermie a fost înregistrat sâmbătă seara. Un bărbat de 28 de ani, din rândul persoanelor fără adăpost, a murit în zona gării din municipiul Iași, după ce a suferit un stop cardio-respirator. El avea o temperatură corporală la nivel periferic de 40 de grade Celsius, cu 4 grade mai puțin după ce medicii inițiaseră procedurile de răcire a corpului.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...