Iaşi: Alţi trei copii şi un angajat de la Centrul social rezidenţial 'Sfântul Andrei', confirmaţi cu noul coronavirus

Iaşi: Alţi trei copii şi un angajat de la Centrul social rezidenţial 'Sfântul Andrei', confirmaţi cu noul coronavirus

Încă trei copii şi un angajat de la Centrul social rezidenţial "Sfântul Andrei" au fost confirmaţi ca fiind infectaţi cu noul coronavirus, numărul celor din această instutţie care sunt infectaţi cu COVID-19 ajungând astfel la cinci, au informat, miercuri, reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Iaşi.

Purtătorul de cuvânt al DGASPC Iaşi, Tiberiu Bantaş, a declarat că este vorba de trei copii cu vârste de 5, 6 şi 7 ani.

Copiii vor fi preluaţi cu ajutorul autospecialei de transport victime multiple şi transferaţi la Spitalul de Boli Infecţioase "Sfânta Parascheva".

"În urma testării celor 45 de copii şi 83 de angajaţi, în momentul de faţă avem rezultatul numai la 80 de teste. Au mai fost depistaţi trei copii pozitivi, care sunt luaţi cu salvarea şi duşi la Spitalul de Boli Infecţioase. A mai fost confirmat pozitiv şi un angajat. El a fost anunţat de DSP să meargă să se interneze la Spitalul de Boli Infecţioase. Urmează ca până la ora 15,00 sau 16,00 să primim rezultatele la toate testele", a spus Tiberiu Bantaş.

Marţi, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi au informat că a fost declanşată o anchetă epidemiologică la centrul social rezidenţial după ce un copil în vârstă de 9 ani a fost confirmat ca fiind infectat cu noul coronavirus. Copilul s-a prezentat la Spitalul Clinic pentru Copii "Sfânta Maria" pentru şedinţa de dializă, el fiind asimptomatic. Ulterior a fost transferat la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase "Sfânta Parascheva".

Epidemiologii au 133 de probe de la centrul de plasament, 88 fiind de la personalul acestui centru şi 45 de la beneficiari. Ancheta epidemiologică este în curs de desfăşurare. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Bă, ghiolbanilor din fruntea Ro, citiți asta! / Emerging Europe: Maia Sandu e pe punctul de a deveni cel mai put…

2 A fost sau nu Firea amanta lui Tăriceanu? I-a spart casa fostului soț, Răsvan?

3 Explodează alcovul bucureștean? / „Vă fac de panaramă, bolnavele Bucureștiului! Se f...teau la show! Are HIV… a …

4 VIDEO Cel mai prost interlop din România! / El este dobitocul arestat după ce și-a uitat pistolul în cabina de p…

5 Proasta pusă de PNL pleacă din TVR cu scandal / Imbecila a sigilat biroul, de parcă ar fi de la mă-sa! / Cealaltă,…