Iași: Chirica spune că a primit solidaritate în totalitate din partea colegilor din BEJ-ul filialei PSD

Iași: Chirica spune că a primit solidaritate în totalitate din partea colegilor din BEJ-ul filialei PSD

Membrii Biroului Executiv Județean al filialei ieșene a PSD s-au întrunit vineri pentru a discuta despre o serie de probleme, unul dintre subiectele abordate fiind și cel al președintelui filialei, primarul Mihai Chirica, care a declarat ulterior ședinței că a primit solidaritate "în totalitate" din partea colegilor din conducerea filialei cu privire la poziția pe care el a adoptat-o în ceea ce privește OUG 13.

Ședința de vineri fost convocată chiar de Mihai Chirica, pentru a vedea dacă mai are sau nu susținerea colegilor de filială.

După aproximativ trei ore, membrii BEJ Iași au stabilit să fie trimis un memorandum, la Guvern cât și la conducerea centrală a partidului pentru a arăta susținere față de programul de guvernare, dar și necesitatea unei schimbări de atitudine la vârful formațiunii, a relatat Chirica.

El a recunoscut că o parte dintre colegii săi de filială și de partid nu au avut o părere prea bună despre ieșirile sale publice din ultima vreme.

'La început o parte din colegii mei aveau oarecum o viziune contrară, că de fapt este o afiliere a mea spre o altă formațiune politică. Au înțeles pe parcursul discuțiilor că nu am niciun interes politic subversiv, că nu este vorba de o dirijare a omului Chirica de către alte cheițe care se învârt pe oriunde, ci pur și simplu este o măsură a atitudinii demne de a conduce organizația așa cum așteaptă toți românii în momentul de față", a mai spus Mihai Chirica.

Conform acestuia, Organizația PSD de la Iași "și-a arătat unitatea în totalitate" în ceea ce privește susținerea sa.

"Această solidaritate nu este un cec în alb, este una firească, normală, de comunicare și de colaborare, astfel încât proiectele comunităților pe care le reprezintă să devină viabile", a declarat Mihai Chirica.

El a menționat că organizația PSD Iași este unită, în ciuda tensiunilor acumulate în ultima perioadă.

'A fost o ședință de bilanț; după o perioadă de tensiuni. Nu vorbim doar de organizația PSD, ci și de o tensiune care s-a acumulat la nivel național. Astăzi am reușit să formulăm un punct de vedere comun. Organizația este unită, organizația vrea să ducă programul de guvernare la capăt, așa cum a promis. Suntem deciși să contribuim la bunul mers al programului de guvernare PSD. Este nevoie de o schimbare de atitudine, vom întocmi un document către Guvernul României și către organizația PSD de la nivel național prin care vom arăta că actul de solidaritate este un act pe care îl controlăm din punct de vedere intelectual, în care cerințele noastre sunt justificate și vom cere doar lucruri justificate, prin care dorim să reangrenăm mecanismul PSD ca un mecanism european, care poate să aibă un punct de vedere, care să se poată exprima liber și care își urmărește interesele pentru dezvoltarea comunităților pe care le reprezintă într-o manieră corectă, demnă, și nicidecum subversivă sau ascunsă în spatele altor documente", a declarat primarul Mihai Chirica, președintele filialei județene PSD.

În ceea ce privește demisia ministrului Justiției, edilul Iașiului a declarat că a fost una dintre puținele voci din partid care a spus că este necesară o astfel de demisie de onoare. 'Aș fi preferat să nu ajung prin acest pasaj să mi se dea dreptate pentru acest lucru", a punctat Chirica.

El a mai spus că este nevoie de o mai bună comunicare între filialele județene, precum și între membrii de partid.

"Nu am în vedere numai pe cea de la Iași, ci și între toți membrii de partid. Este nevoie de o comunicare care să evolueze și pe verticală, între lideri, dar și pe orizontală, între membri, astfel încât punctele de vedere să fie asumate până la nivelul fiecărui membru de partid. Această comunicare ne va fi necesară și pentru a elimina acele excese de dezinformare, care oarecum au adus puncte de vedere negative, mai ales în mediul rural", a mai spus președintele filialei județene a PSD.

Parlamentarii de Iași și primarii de municipiu din județ susțin Guvernul Grindeanu, iar în privința celor care au criticat PSD și Guvernul vor decide organizațiile din care fac parte, în perioada următoare, a declarat miercuri liderul social-democraților, Liviu Dragnea, la finalul unei reuniuni cu aleșii locali ai partidului.

Întrebat ce se va întâmpla cu cei care au criticat PSD în această privință, Dragnea a spus: "Asta o să hotărască organizațiile lor. De exemplu, la Iași, au ținut să fie prezenți și parlamentarii de Iași și primarii de municipii din Iași, cu excepția domnului Chirică, și au spus în fața tuturor colegilor că nu există niciun fel de ezitare în organizație, ei susțin Guvernul în continuare pentru implementarea programului și conducerea partidului".

Dragnea a evitat să spună dacă Mihai Chirică va fi exclus din partid. "Asta trebuie să hotărască organizația de acolo. Poate își dorește asta, dar nu vreau să discut subiectul acum", a spus liderul PSD.

El a adăugat că a auzit despre afirmațiile edilului Iașiului conform cărora PSD a pierdut 23% în ultima perioadă, dar l-a ironizat pe acesta: "Am auzit asta, eu nu știu ce casă de sondare are domnul Chirică. Eu am văzut un alt sondaj acum două seri, nu asta e cel mai important acum, am văzut un sondaj făcut de o casă de sondare respectabilă. Dacă vor decide să-l publice este foarte bine, dacă nu, nu. Nu cred în ceea ce a spus". Potrivit lui Dragnea, sondajul arată "aproape neschimbat", adică "cu câteva procente în jos, 2-3 procente în jos la PSD".

AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

4 Expert despre porcăria comisă de E.ON: Este o înșelătorie, oamenii nu au ce să facă pentru că nu mai există concurență

5 VIDEO Priviți aceste imagini apocaliptice cu pădurea care oferea protecție militarilor ucraineni în fața dronelor rusești...