Iași: Chirica spune că PSD are nevoie "de un alt leadership, o altă abordare în interiorul partidului"

Iași: Chirica spune că PSD are nevoie "de un alt leadership, o altă abordare în interiorul partidului"

Primarul municipiului Iași, Mihai Chirica, liderul social-democraților ieșeni a afimat, miercuri, PSD are nevoie de un alt leadership, de o o altă abordare în interiorul partidului, el adăugând că președintele formațiunii, Liviu Dragnea, și cu echipa sa trebuie să meargă în această direcție.

"Nu știu dacă are nevoie de un alt lider, dar cu siguranță de un alt leadership, o altă abordare este absolut necesară în interiorul PSD. Pur și simplu, trebuie să ne întoarcem atenția asupra unor partide care s-au dezvoltat de pe structuri vechi, ale unor partide tradiționale, dar care în momentul de față răspund foarte bine la profilul cetățenilor europeni", a afirmat Chirica, care este și vicepreședinte național al PSD, într-un interviu la postul local de radio Viva FM Iași.

Liderul PSD Iași a menționat că Liviu Dragnea și echipa lui trebuie să își adapteze leadership-ul în această direcție. "Cu siguranță, dacă nu este pregătit, trebuie să o facă. Dacă vrea să rămână o persoană de rezonanță în istoria acestui partid va trebui să-și adapteze acest leadership și probabil că și toată echipa care îl însoțește zi de zi va trebui să se schimbe în aceeași direcție", a subliniat Chirica.

De asemenea, întrebat despre o eventuală excludere a sa din partid, primarul Chirica a spus că aceasta nu ar reprezenta "un dezastru" și că alte lucruri cu adevărat importante l-ar afecta mai mult.

"Să nu mă excludă din oraș, să nu mă dea afară din structura Bisericii Ortodoxe Române, că sunt ortodox, să nu îmi ia puterea de a mă exprima în limba română, să nu se rupă granițele patriei, să nu ne pierdem identitatea națională, acestea sunt lucruri adevărat grele pentru țară și pentru mine personal", a mai afirmat Chirica.

Edilul municipiului Iași s-a declarat imediat după izbucnirea protestelor din Piața Victoriei un susținător al manifestanților și a criticat felul în care a fost adoptată OUG 13/2017, cerând abrogarea sa și demiterea ministrului justiției Florin Iordache. Totodată, el i-a solicitat lui Liviu Dragnea "să corecteze greșelile comise" cu privire la apariția acestor tensiuni și proteste de stradă.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

2 De citit analiza lui Adrian Năstase despre războiul din Ucraina

3 În ce circumstanțe a murit liderul interlop Costel Corduneanu

4 Surprinzător, unul dintre experții de top ai Chinei anunță înfrângerea Rusiei în Ucraina

5 VIDEO Filmare cu camarila lui Nicușor Dan, în frunte cu „bobinatorul” primarului, controversatul afacerist Matei Păun, în timp ce caută un sediu de ca…