Iaşi: Copil cu Covid-19 dispărut din Centrul C.A. Rosetti, căutat de poliţişti

Iaşi: Copil cu Covid-19 dispărut din Centrul C.A. Rosetti, căutat de poliţişti

Poliţiştii ieşeni caută un băiat în vârstă de 12 ani care a plecat împreună cu trei prieteni dintr-un centru multifuncţional al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Iaşi, unde se afla în izolare pentru că este infectat cu noul coronavirus, şi nu a mai revenit.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IPJ) Iaşi, Anca Vîjiac, a declarat că dispariţia băiatului a fost anunţată în cursul serii de miercuri.

"Poliţiştii Secţiei 4 Poliţie Iaşi au fost sesizaţi cu privire la faptul că pe 26 august, Ştefan Emanuel Vizitiu, de 12 ani, a plecat dintr-un centru multifuncţional al DGASPC Iaşi. Semnalmentele băiatului: înălţime 1,65 m, greutate 55 de kilograme, constituţie atletică, păr blond, ochi verzi, faţa ovală, ten deschis. La data plecării acesta era îmbrăcat cu o pereche de pantaloni de culoare albastră şi un tricou de culoare albă. Persoanele care deţin informaţii care pot conduce la găsirea acestuia sunt rugate să apeleze serviciul unic de urgenţă 112 sau să se adreseze celei mai apropiate unităţi de poliţie", a declarat reprezentanta IPJ Iaşi.

Purtătorul de cuvânt al DGASPC Iaşi, Tiberiu Bantaş, a declarat pentru AGERPRES că tot miercuri seara alţi trei copii au fugit din centru, dar între timp au fost găsiţi.

"Este un copil cu tulburări de comportament. El este unul dintre beneficiarii Centrului C.A. Rosetti depistaţi pozitivi la Covid-19 care au fost duşi la izolare. A fugit împreună cu trei fete, cu vârste de 16 şi 17 ani. Două dintre fete au fost găsite în Comarna şi aduse la izolare, cea de-a treia a revenit singură", a precizat Tiberiu Bantaş.

Potrivit acestuia, în prezent, la Centrul rezidenţial C.A. Rosetti sunt 57 de copii aflaţi la izolare după ce au fost confirmaţi pozitiv la Covid-19. Aceştia sunt asimptomatici. AGERPRES/(A, autor: Daniela Malache, editor: Antonia Niţă, editor online: Simona Aruştei)


Citește și:

populare
astăzi

1 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

2 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

3 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

4 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?

5 Un articol despre ce se întâmplă în India...