Iaşi: Doi bărbaţi răniţi la Kiev, trataţi la Spitalul 'Sf. Spiridon' şi transferaţi la un centru din Israel

Iaşi: Doi bărbaţi răniţi la Kiev, trataţi la Spitalul 'Sf. Spiridon' şi transferaţi la un centru din Israel

Doi bărbaţi - de 19 şi 44 de ani -, răniţi în timpul bombardamentelor de la Kiev, au fost aduşi cu ambulanţele la Spitalul 'Sf. Spiridon' din Iaşi pentru a primi îngrijiri medicale, în cursul zilei de luni ei urmând să fie transferaţi în Israel.

"Am primit cu două ambulanţe doi pacienţi de 19 şi 44 de ani, cu traumatisme. Au declarat că sunt din bombardamentele din Kiev. Ei au fost aduşi dintr-un spital din Kiev. Au rămas în UPU sub supravegherea noastră timp de două zile. În această dimineaţă au fost transferaţi la aeroport pentru a fi transportaţi la un centru de traumă din Israel, unde aveau aviz. E bine că starea de sănătate a acestor persoane este una din care pot să îşi revină după o perioadă de spitalizare, ceea ce este un lucru bun", a declarat dr. Diana Cimpoeşu, coordonatorul UPU de la Spitalul ''Sf. Spiridon'' din Iaşi.

Potrivit sursei citate, în ultima săptămână a crescut numărul refugiaţilor din Ucraina care se adresează unităţii medicale pentru a primi îngrijiri de specialitate.

"În 24 de ore au fost 10 apeluri în dispeceratul 112 pentru probleme medicale ale refugiaţilor, unii refuzând transportul la spital. Afecţiunile acuzate de refugiaţi sunt diverse. De la boli cronice care se acutizează din cauza stresului şi călătoriei - cei mai mulţi aveau febră, patologie post COVID, patologie neoplazică, patologie cardiovasculară. Cu toţii au acuzat stări afective traumatice post război. Puţini au avut nevoie de internări. Un bărbat de 59 de ani, care de curând a suferit o intervenţie post infarct făcută în Ucraina, din cauza oboselii şi a drumului epuizant a avut nevoie de internare la Cardiologie. Noi suntem pregătiţi. Există locuri de spitalizare. Permanent în UPU există un medic sau medic rezident vorbitor de limbă rusă care să asigure traducerea. Astfel partea de comunicare, care este extrem de importantă, este asigurată", a precizat dr. Diana Cimpoeşu. AGERPRES/(A - autor: Daniela Malache, editor: Georgiana Tănăsescu, editor online: Andreea Lăzăroiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Încă o dovadă a „corectitudinii” occidentale... Ți se face scârbă când citești așa ceva...

2 Sisteme de apărare aeriană din Crimeea ar fi fost lovite cu rachete ATACMS

3 O dezvăluire care dă de gândit / „Din păcate, nu am avut ocazia să-l cunosc pe Zelensky în persoană. Probabil că are alte lucruri de făcut”

4 Anumiți „grei” din intelligence beneficiază de o protecție specială, care îi face imuni?

5 Așa o fi, cum zice omul ăsta?