Iaşi: Elevul din Flămânzi, care a suferit arsuri prin incendiere, internat la Spitalul "Sf. Maria"

Iaşi: Elevul din Flămânzi, care a suferit arsuri prin incendiere, internat la Spitalul "Sf. Maria"

Elevul din oraşul Flămânzi, judeţul Botoşani, care a suferit arsuri prin incendiere în timpul orelor de curs, a fost adus la Spitalul de Pediatrie "Sf. Maria" din Iaşi , unde medicii au constatat că are răni de gradele II şi III pe 20% din suprafaţa corporală.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului de Pediatrie ''Sf. Maria'' din Iaşi, dr. Solange Roşu, a declarat că băiatul a fost dus iniţial la secţia ATI, iar ulterior a fost mutat în Unitatea Funcţională Arşi a spitalului.

"Are o arsură prin flacără pe 20% din suprafaţa corporală, respectiv la nivelul feţei, regiunii cervicale anterioare, torace şi la nivelul membrelor, parcelar. Declarativ, a fost agresat fizic. A fost internat într-o primă etapă pe secţia ATI, a fost stabilizat, şi s-a iniţiat terapia specifică. Având în vedere starea evolutivă favorabilă, a fost transferat la Unitatea de Arşi pentru a se continua terapia specifică. Arsurile pot avea întotdeauna şi o evoluţie imprevizibilă. Sperăm ca acest caz să fie favorabil. Nu sunt arsuri de căi aeriene superioare, însă vom trage o concluzie după câteva zile de terapie. Are intervenţii chirurgicale programate care îndepărtează zonele de necroză şi probabil va fi nevoie şi de grefe pe zonele respective", a explicat dr. Solange Roşu.

Poliţiştii din Botoşani au deschis o anchetă penală, după ce un elev de la liceul din oraşul Flămânzi a ajuns la spital cu arsuri pe partea superioară a corpului, ca urmare a unei incendieri în timpul orelor de curs.

Anchetatorii susţin că în sala de curs a fost pulverizat un gaz inflamabil şi a fost aprinsă o brichetă, ceea ce a condus la incendierea hainelor elevului de 17 ani. AGERPRES/(A - autor: Daniela Malache, editor: Georgiana Tănăsescu, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 De citit...