Iaşi: Fata din Horleşti l-a recunoscut pe agresor în persoana olandezului ucigaş din Dâmboviţa

Iaşi: Fata din Horleşti l-a recunoscut pe agresor în persoana olandezului ucigaş din Dâmboviţa

Fata din localitatea ieşeană Horleşti care în urmă cu trei ani a fost urcată într-o maşină şi dusă la marginea satului l-a recunoscut pe autor ca fiind una şi aceeaşi persoană cu olandezul care a ucis fata din judeţul Dâmboviţa.

Mama fetei a declarat vineri, pentru AGERPRES, că în cursul zilei de joi au fost chemate la audieri la Poliţie şi la DGASPC, după trei ani de când fiica sa a fost urcată în maşină de un necunoscut şi dusă la marginea satului unde ar fi fost atinsă. Pentru că fata a ţipat, bărbatul a adus-o în apropierea gospodăriei părinţilor acesteia.

"Ieri am fost chemate cu poliţia la audieri, cred că poliţia judeţeană, nu ştiu exact. Au venit şi m-au luat de acasă cu tot cu fată. Ne-au dus la Direcţia de Protecţia Copilului. Acolo au întrebat fetiţa cum se simte, dacă a rămas ceva după cazul de acum trei ani. Copilul a fost puţin răscolit de aceste întrebări. I-au adus şi nişte fotografii pe o foiţă şi i-au cerut să se uite la imagini şi să spună dacă recunoaşte pe cineva. L-a recunoscut pe individ. Drept să vă spun era prima dată când îl vedeam şi eu. Nu-l văzusem până acum. Fetiţa stând în maşină i s-a tipărit imaginea în mintea ei. La final a fost încheiat un proces verbal cu ceea ce s-a discutat ieri, după care ne-au adus acasă", a declarat mama.

Femeia spune că fetiţa, care acum are 11 ani, a fost răscolită de discuţiile avute cu oamenii legii.

"A fost un pic răscolită deşi au trecut trei ani. Ea fiind atunci micuţă nu a conştientizat gravitatea situaţiei. Nu prea îşi dădea seama. Încerc să o împac cu ideea. E binişor. Dacă nu îi amintesc, e bine. Se duce la şcoală", a mai spus mama fetei.

Potrivit unor surse din DGASPC, fata a fost audiată de faţă cu un psiholog. În timpul discuţiilor, micuţa l-a recunoscut pe olandezul Johannes Visscher ca fiind bărbatul necunoscut în maşina căruia s-a urcat.

Potrivit declaraţiilor tatălui fetei, pe 13 iunie 2016 şi-a trimis fiica, pe atunci în vârstă de 8 ani, la magazinul din sat. Pe drum, chiar în apropiere de casă, s-ar fi întâlnit cu un necunoscut care se afla la volanul unei maşini. El a ademenit-o în maşină cu gumă de mestecat şi promisiunea că o va duce acasă. Credulă, fetiţa a urcat în maşină, însă necunoscutul a oprit la doi kilometri de sat, unde ar fi mângâiat fata pe picior şi în zonele intime. Atunci când copila a început să ţipe, a decis să o aducă până în apropierea locuinţei. Deşi părinţii au reclamat dispariţia fetei la poliţie, agresorul nu a fost de găsit. Se pare că bărbatul s-a îmbarcat două zile mai târziu, pe 15 iunie, într-un avion cu destinaţia Viena. AGERPRES/(A, autor: Daniela Malache, editor: Karina Olteanu, editor online: Simona Aruştei)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

4 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

5 Foarte interesante amănunte...