Iaşi: Fostul deputat Mihail Boldea, condamnat la şapte ani de închisoare cu executare

Iaşi: Fostul deputat Mihail Boldea, condamnat la şapte ani de închisoare cu executare

Magistraţii de la Curtea de Apel Iaşi l-au condamnat la şapte ani de închisoare cu executare pe fostul deputat de Galaţi, Mihail Boldea, acuzat de spălare de bani şi înşelăciune, decizia în acest caz nefiind definitivă.

În acelaşi dosar, fostul avocat Costică Caranfil a fost condamnat pentru complicitate la tentativă la înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, la pedeapsa de nouă ani şi şase luni de închisoare, iar avocata Mihaela Cristina Bolboceanu a fost condamnată la trei ani de închisoare, cu suspendare, pentru aderare la un grup infracţional organizat şi complicitate la spălare de bani. Pedeapsa cea mai mare, de zece ani de închisoare cu executare, a primit-o Petrică Tănase, acuzat de complicitate la infracţiunea de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată. Secretara fostului deputatului de Galaţi, Elena Petrea, a fost condamnată la trei ani de închisoare, cu suspendare.

Alte şase persoane au fost achitate în acelaşi dosar, iar în cazul unui alt inculpat, care a decedat între timp, magistraţii au decis încetarea procesului.

Judecătorii ieşeni au admis unele acţiuni civile şi i-au obligat pe Mihail Boldea, Petrică Tănase şi Elena Petrea să achite despăgubiri în valoare totală de 210.000 de euro şi 316.268 de lei, reprezentând daune materiale şi morale, faţă de două părţi civile.

În anul 2012, fostul deputat Mihail Boldea a fost trimis în judecată de DIICOT, alături de alte 18 persoane, fiind acuzat că ar fi pus pe picioare un grup specializat în înşelăciuni imobiliare. Potrivit anchetatorilor, membrii grupului au fost acuzaţi că ar fi identificat terenuri şi imobile care se aflau în proprietatea Consiliului Local Galaţi sau a unor persoane fizice şi că le-ar fi trecut în proprietatea altor membri ai grupului, folosindu-se de hotărâri judecătoreşti falsificate sau pronunţate în baza unor documente false. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /