Iaşi: Mai multe asistente şi infirmiere de la Spitalul de Boli Infecţioase au fost infectate cu coronavirus

Iaşi: Mai multe asistente şi infirmiere de la Spitalul de Boli Infecţioase au fost infectate cu coronavirus

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase "Sf Parascheva" din Iaşi, dr Carmen Dorobăţ, a declarat, vineri, că mai multe asistente şi infirmiere din cadrul unităţii medicale au fost infectate cu noul coronavirus.

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase "Sf Parascheva" din Iaşi a adăugat că activitatea unităţii medicale nu este afectată pentru că numărul asistenţilor medicali şi infirmierelor infectaţie este mic, fără însă a precizat exact care este acest număr.

"Avem un număr mic şi am organizat retrograd activitatea. Până în momentul de faţă am organizat activitatea cu personalul nostru. Vorbim despre Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi unde se poate pune problema a intra în contact, fără îndoială protejat, nu s-a lucrat neprotejat la Spitalul de Boli Infecţioase, dar vorbim, în acelaşi timp, şi de transmitere comunitară. Este foarte greu să spui care este sursa de infecţie. Lucrând la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi primul lucru te gândeşti este la spital. Ca medic vă spun de această dată, parcă aş avea mai mari temeri în momentul când intru într-un alt spaţiu public unde nu am tot ceea ce îmi trebuie ca echipament de protecţie decât atunci când sunt cu echipament de protecţie corect, complet, în faţa pacientului", a declarat presei dr Carmen Dorobăţ.

Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi este singurul centru în care se efectuează analizele probelor de laborator ale persoanelor din zona Moldovei suspectate de infectarea cu coronavirus. Tot aici sunt internaţi cei confirmaţi pozitiv cu acest tip de virus, majoritatea acestora fiind din alte judeţe. AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa o fi?

4 VIDEO București 2024...

5 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...