Iaşi: Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, va demara o anchetă la spitalele din Câmpeni, judeţul Alba

Iaşi: Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, va demara o anchetă la spitalele din Câmpeni, judeţul Alba

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a anunţat, sâmbătă, la Iaşi, că va trimite Corpul de Control la spitalele din Câmpeni, judeţul Alba, după ce a primit mai multe sesizări privind activitatea din cele două unităţi medicale.

Întrebat fiind de jurnalişti de ce a ales să numească în funcţia de manager a Spitalului Orăşenesc Câmpeni o persoană care a lucrat în turism, ministrul Tătaru a declarat că "nu a fost o schimbare, ci a fost o prelungire". El a spus totodată că "sunt medici revoltaţi, dar sunt şi medici care au făcut actuala propunere".

"Nu a fost o schimbare, a fost o prelungire. Am cerut o informaţie de la comunitatea locală, am cerut o informaţie de la personalul medical. Sunt sesizări multe. Voi trimite şi corpul de control atât pentru patologie COVID, pentru că nu a fost înţeleasă şi tratată cum trebuie, cât şi pentru gestionarea ca management a unităţilor sanitare. Sunt două în acel oraş", a spus ministrul Nelu Tătaru.

El a criticat faptul că în doi ani au fost mai mulţi manageri interimari.

"Haideţi să lăsăm la o parte politica. Acolo putem vedea în acest moment stricarea unui folclor local. După cum puteţi vedea, tot ceea ce a însemnat administraţie locală a însemnat nu numai o politizare dar şi o transformare a medicinei în orice altceva, numai medicină nu. Când ai mai mult de doi ani în care schimbi 11-12 manageri, toţi interimari, pentru a fi în subordinea cuiva ...", a spus ministrul Sănătăţii.

Reacţia vine după ce primarul din Câmpeni, Călin Andrieş, a cerut Ministerului Sănătăţii să revină asupra deciziei de numire a lui Valentin Gog de la conducerea spitalului din localitate întrucât nu ar avea competenţele necesare.

La Câmpeni funcţionează un Spital de Boli Cronice (Sanatoriul TBC). AGERPRES/(A, autor: Daniela Malache, editor: Karina Olteanu, editor online: Simona Aruştei)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”