Iaşi: Pacientul din Suceava, confirmat cu COVID-19, nu are o stare generală care să pună probleme

Iaşi: Pacientul din Suceava, confirmat cu COVID-19, nu are o stare generală care să pună probleme

Pacientul adus de la Suceava după ce a fost confirmat cu noul coronavirus nu are o stare generală care să pună probleme medicilor, a declarat joi, presei, managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, Carmen Dorobăţ.

Potrivit acesteia, manifestările bolii sunt specifice ca ale unei gripe, dar nu în formă gravă.

"La Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Iaşi avem un pacient în vârstă de 72 de ani confirmat cu infecţia cu noul coronavirus. Nu este într-o stare generală care să ne pună probleme în momentul de faţă. Primeşte tratament specific şi de suport şi, bineînţeles, îl supraveghem conform procedurilor cu ajutorul cadrelor medicale care se găsesc în zona respectivă. (...) Infecţia cu coronavirus pe care o îngrijim în momentul de faţă apare ca o gripă, dar nu ca o formă gravă de gripă. (...) E ca o gripă uşoară. Are febră, dar până în 38 de grade, şi tuşeşte, dureri articulare. Din câte am înţeles şi de la colegii de la Suceava, nu a fost vorba despre o înrăutăţire a situaţiei sale clinice din momentul în care a fost depistat şi până acum", a spus Carmen Dorobăţ.

În ceea ce priveşte bolile asociate ale pacientului, managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi a spus că aceastea sunt "stăpânite din punct de vedere terapeutic".

Carmen Dorobăţ a reamintit că Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi asigură coordonarea în patologia infecţioasă pentru toate judeţele Moldovei.

"La laboratorul de biologie moleculară se lucrează toate probele din aceste judeţe. În prezent mai avem în lucru încă 13 probe. (...) Avem de la Suceava cinci probe ale contacţilor, pentru că s-a întors din zona Brescia, din câte am înţeles, cu un autocar, şi atunci avem şi astfel de probe de la contacţii respectivi", a mai spus Carmen Dorobăţ. AGERPRES/(A - autor: Daniela Malache, editor: Irina Poenaru, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /