Iaşi: Percheziţii DIICOT la persoane bănuite de constituirea unui grup infracţional specializat în trafic de persoane

Iaşi: Percheziţii DIICOT la persoane bănuite de constituirea unui grup infracţional specializat în trafic de persoane

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) - Serviciul Teritorial Iaşi împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Iaşi au efectuat, marţi, cinci percheziţii domiciliare, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracţional organizat, specializat în săvârşirea infracţiunilor de trafic de persoane şi trafic de minori.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de rerezentanţii DIICOT Iaşi, în cauză s-a reţinut faptul că, în cursul anului 2019, mai multe persoane, cunoscute ca făcând parte dintr-o familie cu trecut infracţional de pe raza judeţului Iaşi, au constituit un grup infracţional organizat, structurat, bazat pe relaţii de rudenie şi interese comune, care a acţionat în mod coordonat, în scopul comiterii unor infracţiuni de trafic şi exploatare a unor victime vulnerabile financiar şi emoţional.

"Membrii grupării au racolat, transportat pe teritoriul mai multor state europene, cazat şi înlesnit practicarea prostituţiei pentru mai multe victime minore şi majore, foloasele materiale obţinute fiind însuşite în totalitate de către membrii grupării. La sediul DIICOT - Serviciul Teritorial Iaşi, au fost conduse, în vederea audierii, un număr de zece persoane", precizează sursa citată.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul luptătorilor din cadrul SAS Iaşi.

Suportul de specialitatea a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale. AGERPRES / (AS - autor: Loredana Ciobanu, editor: Marius Frăţilă, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 Așa o fi?

4 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?

5 Sondaj Avangarde / Firea a început să recupereze teren... Piedone, în cădere liberă