Iaşi: Percheziţii în comuna Ciurea urmate de reţinerea a 11 persoane, într-un dosar de înşelăciune

Iaşi: Percheziţii în comuna Ciurea urmate de reţinerea a 11 persoane, într-un dosar de înşelăciune

Poliţiştii ieşeni au desfăşurat, în cursul zilei de joi, 14 percheziţii domiciliare pe raza comunei Ciurea, în cadrul unui dosar penal în care se efectuează cercetări pentru înşelăciune, în urma cărora 11 persoane au fost reţinute pentru 24 de ore.

Percheziţiile au fost derulate de poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Iaşi şi Secţiei nr. 2 Poliţie Rurală Ciurea, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi.

"Din investigaţiile efectuate a rezultat că, în anul 2017 şi începând cu anul 2020, mai multe persoane din comuna Ciurea ar fi comandat produse agricole în cantităţi foarte mari, iar după ce le-ar fi fost livrate, aceştia ar fi condus vânzătorii în zona bancomatelor, sub pretextul de a scoate bani, însă ulterior nu ar fi achitat contravaloarea produselor, cauzând un prejudiciu de aproximativ 100.000 de lei. În urma percheziţiilor, au fost ridicate mai multe mijloace materiale de probă, iar 11 persoane au fost conduse la audieri. În baza probatoriului administrat în cauză, faţă de cele 11 persoane, cu vârste între 16 şi 68 de ani, a fost dispusă reţinerea pentru 24 de ore", se menţionează într-un comunicat de presă remis de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Iaşi.

Potrivit documentului, cele 11 persoane vor fi prezentate, vineri, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

"Activităţile au beneficiat de sprijinul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Iaşi, Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase Iaşi, iar la acţiune au participat luptători din cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale Iaşi, jandarmi din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Iaşi şi Grupării de Jandarmi Mobilă Bacău şi un echipaj de aviaţie din cadrul MAI", se menţionează în documentul de presă. AGERPRES / (AS - autor: Daniela Malache, editor: Marius Frăţilă, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia