Iaşi: Permise de conducere, cărţi de identitate şi acte de şedere false, descoperite de poliţiştii de frontieră

Iaşi: Permise de conducere, cărţi de identitate şi acte de şedere false, descoperite de poliţiştii de frontieră

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Iaşi au descoperit, la sfârşitul săptămânii trecute, în Punctul de Trecere de la Sculeni, mai multe permise de conducere, cărţi de identitate şi acte de şedere false, se arată într-un comunicat de presă transmis, luni, de ITPF.



Potrivit sursei citate, poliţiştii din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni au demarat anchete penale în cazul a doi bărbaţi asupra cărora au fost descoperite permise de conducere false.

Un tânăr de 26 de ani, care are cetăţenie dublă, română şi moldoveană, s-a prezentat, duminică, la intrarea în România la volanul unui autoturism, înmatriculat în Germania. La solicitarea documentelor pentru control, tânărul a prezentat un permis de conducere valabil pentru categoriile AM, A, B, un permis de şedere şi un certificat de absolvire a unei şcoli de şoferi, toate cu însemnele autorităţilor din Polonia.



"Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentelor, s-au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care s-a constatat că acestea nu îndeplinesc condiţiile de formă şi fond ale unora autentice, fiind false", precizează ITPF.

Tânărul a declarat că a procurat documentele descoperite la control în cursul lunii iulie a anului trecut, în schimbul sumei de 950 de euro, şi intenţiona să le folosească în vederea angajării la o firmă de curierat din Germania.

Bărbatul este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals.



De asemenea, sâmbătă seară, poliţiştii de frontieră de la Sculeni au depistat un tânăr de 29 de ani, cu domiciliul în România, care s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în România, având asupra sa un permis de conducere fals.

"Deoarece colegii noştri au avut suspiciuni cu privire la faptul că bărbatul ar deţine documente false, au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care a fost descoperit asupra persoanei un permis de conducere valabil pentru categoriile B şi C, emis de autorităţile din R. Moldova. Astfel, în urma verificărilor specifice efectuate, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că documentul în cauză nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, acesta fiind fals", se menţionează în comunicatul de presă al ITPF.

Bărbatul a declarat că a procurat permisul de conducere descoperit la controlul de frontieră prin intermediul unui cetăţean din Republica Moldova, ale cărui date nu le cunoaşte, contra sumei de 100 de euro, în vederea găsirii unui loc de muncă mai bine plătit, pe teritoriul Danemarcei. El este cercetat penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals material în înscrisuri oficiale.

Poliţiştii de frontieră de la Sculeni au descoperit, de asemenea, la sfârşitul săptămânii trecute, o carte de identitate cu însemnele autorităţilor române falsă. Documentul fals a fost găsit la un bărbat de 41 de ani cu dublă cetăţenie, română şi moldoveană, care s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, ca pasager într-un autoturism, înmatriculat în Germania.

"Deoarece colegii noştri au avut suspiciuni cu privire la faptul că bărbatul ar deţine documente false, au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care a fost descoperită asupra persoanei o carte de identitate, având însemnele autorităţilor române. Astfel, în urma verificărilor specifice efectuate, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că documentul în cauză nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, acesta fiind fals. Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că a procurat cartea de identitate descoperită la controlul de frontieră în vederea obţinerii unui loc de muncă pe teritoriul Germaniei", susţin reprezentanţii ITPF Iaşi. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…