Iaşi: Prefectul cere verificări ample în cazul demolării Hanului Trei Sarmale

Iaşi: Prefectul cere verificări ample în cazul demolării Hanului Trei Sarmale

Prefectul judeţului Iaşi, Bogdan Petru Cojocaru, a anunţat că a solicitat instituţiilor deconcentrate să demareze ample verificări în cazul demolării Hanului Trei Sarmale.

"Având în vedere informaţiile din spaţiul public cu privire la demolarea Hanului Trei Sarmale, am dispus realizarea unor verificări ample de către mai multe instituţii deconcentrate. Am discutat deja cu reprezentanţii Inspectoratului Judeţean în Construcţii Iaşi, ai Agenţiei pentru Protecţia Mediului Iaşi şi ai Gărzii de Mediu Iaşi. Instituţiile deconcentrate vor verifica şi vor stabili dacă au fost respectate toate prevederile legale, precum şi dacă se impune luarea unor măsuri în privinţa lucrărilor de la Hanul Trei Sarmale. Haosul din zona de urbanism din municipiul Iaşi trebuie să înceteze", a declarat prefectul judeţului Iaşi.

Reacţia vine după ce, marţi seara, Hanul Trei Sarmale, un imobil abandonat şi aflat în stare de degradare, a fost demolat. Proprietarul, Fio Group Company SRL a afişat în zonă un banner prin intermediul căruia anunţă că este un şantier în lucru şi că până la data de 12 decembrie 2023 vor fi efectuate "reparaţii capitale, refuncţionalizare, extindere Han Trei Sarmale, amenajare parcare, sistematizare, împrejmuire teren".

În cursul zilei de miercuri, primarul Mihai Chirica a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că nu este emisă autorizaţie de demolare pentru clădirea în care a funcţionat Hanul Trei Sarmale.

Directorul Direcţiei Judeţene pentru Cultură Iaşi, istoricul Bobi Apăvăloaei, a declarat că Hanul Trei Sarmale nu era înscris în lista monumentelor istorice şi nu a fost niciodată înscris în niciuna din listele de monumente istorice din judeţ. Conform acestuia, Hanul Trei Sarmale a fost reconstruit în perioada anilor 1970-1972. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro