Iași: Primarul Mihai Chirica a anunțat că va sesiza DNA referitor la amplasamentul Spitalului Regional de Urgențe

Iași: Primarul Mihai Chirica a anunțat că va sesiza DNA referitor la amplasamentul Spitalului Regional de Urgențe

Primarul municipiului Iași, Mihai Chirica, a declarat, miercuri, într-o conferință de presă, că va depune o plângere penală in rem la DNA, nemulțumit fiind de presiunile care se fac în privința amplasamentului viitorului Spital Regional de Urgențe.

Chirica a spus că va depune o plângere in rem pentru a afla cine sunt politicienii care au fost la ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, pentru a-l determina să refuze amplasamentul viitorului Spital Regional de Urgență din zona Moara de Vânt, care se află la aproximativ doi kilometri de Aeroportul Iași.

"Vom depune plângere penală la DNA pentru trafic de influență și încercare de a contura o altă decizie tehnică pentru sprijinirea unui membru de partid. Vom cere cercetarea in rem până se află care sunt cele trei persoane care au fost (...) la cabinetul ministrului Sănătății cerând să nu ia o decizie cât este la Iași comisarul european Corina Crețu", a declarat primarul Mihai Chirica.

Fără a devoala nume, primarul a afirmat că persoanele în cauză l-au sfătuit pe ministrul Sănătății să nu accepte varianta propusă de municipalitate, cea a amplasării Spitalului Regional de Urgențe în zona Moara de Vânt, dar au prezentat ca variantă optimă un amplasament din localitatea Valea Ursului.

Potrivit lui Mihai Chirica, în instanță este un proces care se derulează de șase ani în urma revendicării terenului respectiv.

Primarul municipiului Iași a afirmat că a intrat în posesia unei adrese trimise de șeful aeroportului, Marius Bodea, către ministrul Sănătății și șeful Autorității Aeronautice Române.

"Domnul Bodea, semnatarul adresei, spune printre altele: 'construcția unui asemenea obiectiv presupune creșterea traficului și nu mai poate ajunge nimeni în zonă'. Dumnealui nu face referire legată de zbor, ci este o referire directă către accesul către acest spital. Deci este o altă abordare. 'Din cauza regimului restrictiv al înălțimii se vor folosi macarale, acestea vor impiedica zborul avioanelor. Zborurile vor trebui corelate cu ridicarea sarcinilor macaralelor'", a mai spus Chirica.

Directorul Aeroportului Iași, Marius Bodea, nu a putut fi contactat pentru a-și expune punctul de vedere.

AGERPRES/(A — autor: Daniela Malache; editor: Nona Jalbă, editor online: Gabriela Badea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Documente / Claudiu Năsui vrea ca o turnătoare a Securității să fie numită la conducerea ministerului Economiei

2 Deja e internat la o clinică în Italia / Procurorul DNA a cerut până la 12 ani de închisoare pentru Ioan Niculae…

3 Deși România este pe primele locuri în topurile vaccinării în UE, Vlad Voiculescu amenință medicii și populați…

4 Primul bărbat care recunoaște o reacție „adversă” după vaccin / Dan Chișu: Pfizer e bun. Altfel nu-mi explic ere…

5 Se aude că vor s-o întindă în Italia / Ce s-a întâmplat marți seara în dosarul Elenei Udrea și al Ioanei Băsescu…