Iaşi: Procurorii au început urmărirea penală pe numele fostului episcop de Huşi şi a unui fost călugăr arhimandrit

Iaşi: Procurorii au început urmărirea penală pe numele fostului episcop de Huşi şi a unui fost călugăr arhimandrit

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi au dispus începerea urmăririi penale faţă de fostul episcop de Huşi, Corneliu Onilă, şi a fostului călugăr arhimandrit, Sebastian Cristi Jitaru.

Potrivit unui comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi, fostul episcop de Huşi, Corneliu Onilă, este cercetat pentru "agresiune sexuală în formă continuată" în dauna unei persoane vătămate minore la momentul comiterii faptei", şi o infracţiune de "viol în formă continuată". În cursul zilei de joi fostul ierarh a fost reţinut pentru 24 de ore.

Sebastian Cristi Jitaru, fost călugăr arhimandrit la Catedrala Episcopală din Huşi, aflat în stare de deţinere, fiind în executare pedeapsă dispusă printr-o hotărâre de condamnare definitivă anterioară, este cercetat pentru trei infracţiuni distincte de "viol în formă continuată în dauna unor persoane vătămate minore la momentul comiterii faptelor", "şantaj în formă continuată", şi "agresiune sexuală în dauna unei persoane vătămate minore la momentul comiterii faptei".

Procurorii au înaintat către magistraţii Curţii de Apel Iaşi referatul cu propunerea de luare a măsurii arestării preventive pentru 30 de zile, faţă de cei doi foşti ierarhi.

Sebastian Cristi Jitaru este unul dintre cei trei preoţi care au fost condamnaţi la închisoare după ce l-a ameninţat pe fostul episcop de Huşi, Corneliu Bârlădeanu, că deţine o înregistrare în care acesta era surprins când întreţinea relaţii sexuale cu o persoană despre care se crede că era un elev de la Seminarul Teologic Huşi, în prezent preot într-o parohie din judeţul Vaslui. Ulterior, fostul episcop al Huşilor s-a retras din funcţie.

Scandalul a izbucnit în iunie 2017 după ce Corneliu Bârlădeanul a reclamat la DNA că este şantajat de trei preoţi care i-au cerut bani sau funcţii pentru a nu face publică o înregistrarea. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...