Iași: Sute de persoane au luat parte la funeraliile profesorului Cătălin Pop

Sute de persoane au venit duminică în curtea Bisericii Toma Cozma din Iași pentru a lua parte la funeraliile profesorului Cătălin Pop, unul dintre cei patru bărbați care au murit vineri după amiaza în accidentul rutier care a avut loc în localitatea brașoveană Perșani.

* Brașov: Accident rutier soldat cu patru persoane decedate și altele în stare gravă

Peste 200 de persoane — rude, prieteni, colegi sau simpli cetățeni — au luat participat la ceremonialul religios oficiat la Biserica Toma Cozma. Ulterior, sicriul cu trupul neînsuflețit al profesorului Cătălin Pop a fost înmormântat la Cimitirul Sfânta Treime din cartierul Păcurari.

Cătălin Pop a fost coordonatorul Ansamblului Folcloric "Hora" de la Palatul Copiilor. Timp de 18 ani cântat în corul bisericii Toma Cozma.

"Duminica cinzecimii e o zi care se împletește aici, la Biserica Toma Cozma, cu pogorârea în mormânt a profesorului Cătălin Ovidiu Pop. Activitatea lui nu s-a limitat doar la interpretarea unor piese muzicale corale. El era un mare pasionat pentru muzica corală bisericească. Venea întotdeauna cu partituri și idei noi, cu proiecte noi. Era un bun familist. Venea cu soția și cei doi copii și cântau aici. Era un concert al generațiilor. Ceea ce reușea să transmită ne întărește sufletește. Era un om care inspira pozitiv, mai ales sufletește", a spus preotul paroh al Bisericii Toma Cozma, Mihai Mărgineanu.

Tot duminică, în localitatea Măcărești a fost înmormântat coregraful Teodor Cosmin Manoilă.

Celor doi, artiștii Ateneului Tătărași din Iași le vor aduce un omagiu vineri, prin intermediul unui recital de muzică renascentistă. Spectacolul va fi susținut de Constantin Lazăr și Dragoș-Mihai Cohal.

Un microbuz înmatriculat în județul Iași a fost implicat, vineri, într-un accident rutier pe DN1 în zona localității Perșani. În urma accidentului, patru persoane au decedat. Ceilalți pasageri, cu vârste cuprinse între 12 și 19 ani, au fost transportați la patru spitale din Brașov având diverse politraumatisme.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Adevărul neștiut despre pensiile magistraților

2 Faptele s-au prescris! Mafia din justiție l-a rezolvat pe Nelu Iordache, achitat definitiv în Dosarul Transalp…

3 Un ofiţer de intelligence israelian dezvăluie că Wuhan ar avea două laboratoare care sunt implicate în dezvolt…

4 Iulian Chifu vorbește despre legătura dintre virusul ucigaş și primul laborator chinez cu germeni patogeni de …

5 VIDEO Această înregistrare a scăpat de cenzura Chinei! Asistenta spune realitatea despre numărul celor infecta…

recomandări

Te ia DNA: Laura Corina Georgescu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cea mai faimoasă pisicuță de pe internet