Iași: Sute de persoane și-au luat rămas bun de la membrii echipajului SMURD decedați în Republica Moldova

Sute de cadre medicale, personal SMURD, ISU și de la alte instituții au venit la Spitalul Sfântul Spiridon din Iași pentru a-și lua rămas bun de la cei trei membri ai echipajului elicopterului SMURD care au murit în timpul unei intervenții de salvare efectuate joi în Republica Moldova.

Colegii, familiile, prietenii, studenți și pacienți sau simpli cetățeni au venit la Spitalul Sfântul Spiridon din Iași. În biserica unității medicale s-a aflat Diana Cimpoeșu, coordonatorul SMURD Iași, și secretarul de stat Raed Arafat, precum și alte oficialități.

După oficierea ceremonialului religios, asistentul medical Gabriel Sandu și pilotul Doru Gavril vor fi înmormântați la cimitirul Buna Vestire, iar medicul Mihaela Dumea va fi înmormântată la Cimitirul Buna Vestire. Cel de-al patrulea membru al echipajului, pilotul Voicu Șocae, a fost dus de vineri seara la Bacău, unde se află familia sa.

În mesajul său, Teofan, mitropolitul Moldovei și Bucovinei, a afirmat că este un moment greu, un moment de cumpănă pentru cei din familiile celor patru membri ai echipajului, ca și pentru toți cei care i-au cunoscut îndeaproape.

'Cu adevărat, cei care-și asumă o misiune precum cea a acestor patru eroi nu o pot face având doar motivații financiare sau profesionale. Nimeni nu poate fi înduplecat să-și asume un asemenea risc dacă nu are o inimă jertfelnică, o disponibilitate de a pune viața semenului său mai presus de propria-i viață. Despre dragoste este vorba aici, mai întâi și dincolo de toate. Iar o astfel de dragoste nu poate să moară sau să fie biruită, chiar dacă, temporar, cei însuflețiți de ea nu mai sunt fizic pentru noi. Ei nu mai sunt printre noi, dar faptele lor rămân în veșnicie; ei nu ne mai bucură cu prezența lor, dar dragostea pentru ei este mai puternică în inimile celor care i-au cunoscut. (...) După tragica zi de 2 iunie, nimic nu va mai fi la fel. Multe vieți vor fi schimbate, multe inimi nemângâiate', a spus Teofan, mitropolitul Moldovei și Bucovinei.

În cursul zilei de 2 iunie un elicopter aparținând SMURD Iași s-a prăbușit în Republica Moldova, în timpul unei acțiuni de salvare.

În accident și-au pierdut viata pilotul Valentin Stănescu, de 39 de ani, copilotul Augustin Toma, de 38 de ani, ambii angajați ai MAI, medicul Liliana Puiu, de 36 de ani, asistentul medical Mioara Hăuță, de 30 de ani, de la Spitalul "Sfântul Spiridon" din Iași.

Aceasta este a doua tragedie de acest gen din ultimii 10 ani la SMURD Iași. În luna ianuarie 2006 doi piloți și două cadre medicale și-au pierdut viața după ce elicopterul SMURD Iași în care se aflau s-a prăbușit în apropierea aeroportului. Elicopterul, de tip Eurocopter EC 135, s-a prăbușit la 10 minute după decolare, la un kilometru și jumătate de turnul de control al Aeroportului, în apropierea Unității de Jandarmi.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 După ce citiți acest text să nu uitați că Institutul Cantacuzino a fost îngropat de Ponta

2 FOTO / VIDEO Priviți unde și-a izolat Pentagonul echipele de comandă pentru a monitoriza pandemia

3 Ministrul Sănătăţii, mesaj dur: „Au venit de frică, dar bravează, au fugit de moarte, dar pot aduce moartea”. …

4 VIDEO „Da, te poți infecta din aer, în anumite condiții. Masca: obligatorie. Trei scenarii pentru sfârșitul cr…

5 Tablou cu viruși punând la cale un nou atac asupra României

recomandări

Te ia DNA: Bucur Ionel

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Un tip a creat ciocanul lui Thor cu electromagneţi şi amprentă