Iaşi: Sute de taximetrişti protestează în centrul oraşului

Iaşi: Sute de taximetrişti protestează în centrul oraşului

Câteva sute de taximetrişti au blocat una dintre arterele centrale ale Iaşului, pentru a protesta faţă de concurenţa platformelor de tip Uber, Bla Bla Car şi Taxify.

Taximetriştii au blocat prima bandă de pe ambele sensuri de circulaţie pe o distanţă de câţiva kilometri, multe dintre taximetre blocând circulaţia din faţa Prefecturii Iaşi. Din această cauză, în zona centrală circulă doar autobuzele şi tramvaiele, circulaţia fiind închisă sau redirecţionată.

Mircea Manolache, preşedintele Confederaţiei Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România a declarat că platforme de tip de tip Uber, Bla Bla Car şi Taxify încalcă legea taximetriei, nu au atestatul necesar practicării meseriei de taximetrist, nu plătesc impozitele, iar autovehiculele nu sunt vopsite în culoarea galben.

O parte dintre protestatari au solicitat mai multe locuri de parcare sau staţionare, condiţii mai bune de transport pentru pasageri.

În urmă cu puţin timp, o delegaţie a operatorilor de taxi a fost primită la discuţii de prefectul judeţului Iaşi, Marian Şerbescu. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Va fi asfaltat cel mai vechi drum din țară, o variantă mai scurtă cu 30 de km la Valea Oltului!

2 Florin Călinescu, dividende de peste un milion de lei...

3 Primul general român format la Harvard răspunde unei întrebări presante. Ce șanse mai are Ucraina să învingă Rusia

4 Foarte interesante amănunte...

5 Cuvintele sunt de prisos...