Iaşi: Sute de taximetrişti protestează în centrul oraşului

Câteva sute de taximetrişti au blocat una dintre arterele centrale ale Iaşului, pentru a protesta faţă de concurenţa platformelor de tip Uber, Bla Bla Car şi Taxify.

Taximetriştii au blocat prima bandă de pe ambele sensuri de circulaţie pe o distanţă de câţiva kilometri, multe dintre taximetre blocând circulaţia din faţa Prefecturii Iaşi. Din această cauză, în zona centrală circulă doar autobuzele şi tramvaiele, circulaţia fiind închisă sau redirecţionată.

Mircea Manolache, preşedintele Confederaţiei Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România a declarat că platforme de tip de tip Uber, Bla Bla Car şi Taxify încalcă legea taximetriei, nu au atestatul necesar practicării meseriei de taximetrist, nu plătesc impozitele, iar autovehiculele nu sunt vopsite în culoarea galben.

O parte dintre protestatari au solicitat mai multe locuri de parcare sau staţionare, condiţii mai bune de transport pentru pasageri.

În urmă cu puţin timp, o delegaţie a operatorilor de taxi a fost primită la discuţii de prefectul judeţului Iaşi, Marian Şerbescu. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Dumitru Buzatu, în CEX-ul PSD: „Coronavirusul nu există” / Către liderii social-democrați: „Oricum, sunteți toți…

2 VIDEO Această formă de viață se numește Codruța Cerva, vedetă la Cocina TV și lider al trepanaților din Piață

3 Senatorul PSD Robert Cazanciuc: Primul furt nu se pune. Hoțul care aduce banii înapoi sa fie iertat

4 Medic chirurg din Cluj, director de spital: Deschideți toate serviciile medicale și testați toți pacienții, e …

5 Olguța Vasilescu, delir dement: „Covidul nu există. Este o manevră a lui Iohannis pentru a nu mai ține alegeri…