Iaşi: Tânăr reţinut de DIICOT pentru trafic de minori; un al doilea inculpat, minor, sub control judiciar

Iaşi: Tânăr reţinut de DIICOT pentru trafic de minori; un al doilea inculpat, minor, sub control judiciar

Un tânăr în vârstă de 19 ani a fost reţinut de procurorii DIICOT Iaşi sub acuzaţia de trafic de minori, iar un alt inculpat, minor, a fost pus sub control judiciar sub aceeaşi acuzaţie, potrivit unui comunicat de presă remis, joi, AGERPRES, de către DIICOT.

"În cauză s-a stabilit faptul că, începând cu sfârşitul lunii noiembrie 2019, cei doi inculpaţi au recrutat două persoane vătămate minore, prin metoda loverboy, profitând de starea de vădită vulnerabilitate a acestora determinată de vârsta fragedă şi le-au exploatat prin obligarea la practicarea prostituţiei, sens în care s-au implicat în închirierea unor apartamente în municipiul Iaşi pentru adăpostirea victimelor, postarea anunţurilor online, asigurarea protecţiei acestora şi au beneficiat în mod direct de câştigurile realizate de victime din prostituţie", se arată în comunicatul DIICOT.

Miercuri, 15 iulie, anchetatorii au efectuat trei percheziţii domiciliare în urma cărora trei persoane au fost conduse la audieri.

Tânărul de 19 ani a fost reţinut pentru 24 de ore, iar joi Tribunalul Iaşi a dispus arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 de zile. AGERPRES / (AS - autor: Gabriel Apetrii, editor: Marius Frăţilă, editor online: Gabriela Badea) 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 DOCUMENT / Ce trebuie să faci ca să închei un nou contract pentru energia electrică? ANRE arată pașii de urmat d…

2 Sfaturi de la ANRE pentru schimbarea furnizorului și contractului de energie electrică

3 Călin Georgescu, cenzurat pe youtube

4 FOTO Imaginea care demontează apărarea lui Gavriș / Ministrul de Interne reacționează

5 Imagini cu palatul de neam prost în care locuiește Victor Ciorbea / Acum se războiește în Justiție cu foștii pri…