Iaşi: Unul dintre pacienţii de la ATI mutaţi la alt spital după izbucnirea incendiului la IBCV a murit

Iaşi: Unul dintre pacienţii de la ATI mutaţi la alt spital după izbucnirea incendiului la IBCV a murit

Unul dintre pacienţii transferaţi de la Terapie Intensivă, din clădirea în care a avut loc incendiul la Institutul de Boli Cardiovasculare, a murit miercuri la Institutul Regional de Oncologie.

"Pacientul a fost adus de la Spitalul C.I. Parhon la dializă, care se află în aceeaşi clădire cu Institutul de Boli Cardiovasculare. El a decedat imediat după ce a fost adus. Persoana este pacientul nostru din luna martie. Era internat la Hematologie, dar din cauza unor complicaţii a fost transferat la Spitalul Parhon pentru dializă", a declarat pentru AGERPRES Mirela Grosu, managerul Institutului Regional de Oncologie, care a precizat că pacientul avea 67 de ani.

Coordonatorul UPU-SMURD Iaşi, prof.univ.dr. Diana Cimpoeşu, a declarat că opt dintre persoanele aflate în Terapie Intensivă au fost mutate la alte unităţi medicale din cauza incendiului izbucnit în cursul nopţii la Institutul de Boli Cardiovasculare (IBCV) din Iaşi.

"Am luat decizia să transferăm opt pacienţi din ATI către alte spitale, patru dintre ei fiind direcţionaţi către Institutul Regional de Oncologie iar alţi patru către Spitalul Sfântul Spiridon. Dintre aceştia din urmă doi sunt la Clinica de Cardiologie a Spitalului Sfântul Spiridon, alţi doi la Clinica de Medicină Internă. Ei au fost transportaţi cu maşinile de victime multiple şi terapie intensivă mobilă", a declarat prof.univ.dr. Diana Cimpoeşu, coordonatorul UPU-SMURD Iaşi, şi purtător de cuvânt al Spitalului Sfântul Spiridon din Iaşi.

Managerul IBCV din Iaşi, prof.univ.dr. Grigore Tinică, a avut nevoie la rândul său de îngrijiri medicale.

"Am fost la ORL pentru că am inhalat fum şi gaze toxice. Am primit ajutor şi am revenit la Institut. Acum sunt mai bine", a declarat pentru AGERPRES prof.univ.dr Grigore Tinică.

Reamintim că în cursul nopţii de marţi spre miercuri, în jurul orei 0,30, pompierii au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit la etajul şase al Institutului de Boli Cardiovasculare "I. M. Georgescu", 18 pacienţi de la etajele 4 şi 5 fiind evacuaţi de urgenţă şi transferaţi la mai multe unităţi medicale din Iaşi.

În aceeaşi clădire la etajele 1, 2 şi 3 funcţionează Centrul de Dializă şi Clinica de Nefrologie a Spitalului "I.C. Parhon", precum şi Clinica de Anestezie şi Terapie Intensivă.

În momentul producerii incendiului în clădire se aflau 120 de persoane, acestea fiind transferate la alte unităţi medicale.

Pentru stingerea incendiului care a afectat o suprafaţă de aproximativ 500 de metri pătraţi a fost nevoie de mobilizarea a 62 de pompieri, intervenţia a opt autospeciale de stingere şi a autoscării. La faţa locului au fost mai multe echipaje ale Ambulanţei şi SMURD. Focul a fost stins după mai bine de şase ore de la izbucnire. AGERPRES/(A - autor: Daniela Malache, editor: Karina Olteanu, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...