Iată iahtul lui Jeff Bezos, din cauza căruia se demontează podul din Rotterdam

Iată iahtul lui Jeff Bezos, din cauza căruia se demontează podul din Rotterdam

Miliardarul Amazon și Blue Origin Jeff Bezos, de 58 de ani, merge până în pânzele albe pentru a-și împlini visurile, scrie Click .

El a comandat un iaht lung de 127 de metri, numit Y721, pentru care plătește 500 de milioane $ și care îi va fi livrat în cursul acestui an. Însă pentru asta e nevoie de demonteze un pod vechi de 140 de ani.

Autoritățile locale, de acord cu demolarea

Autoritățile locale din Rotterdam, Țările de Jos, au confirmat în urmă cu aproape o săptămână că vor demonta podul Koningshaven pentru a permite iahtului uriaș să părăsească șantierul naval unde e construit, folosind canalele navigabile ce străbat orașul. Ambarcațiunea Y721 are 127 de metri lungime și o înălțime de 46 de metri și este prea înaltă pentru a putea trece de podul care abia a fost renovat în 2017. Evident întreaga operațiune de demontare și reasamblare va fi plătită de miliardarul care are o avere de 185,5 miliarde $.

Așa arată iahtul de lux din cauza căruia de demolează podul -captură YouTube Dutch Yachting

Atac cu ouă stricate asupra iahtului de lux

Însă știrea că miliardarul atentează la integritatea patrimoniului local i-a enervat la culme pe oamenii din Rotterdam. Paul Strörmann, 40 de ani, a organizat un bombardament cu ouă stricate în ziua în care vasul va trebui să tranziteze orașul și peste 1.000 de localnici au promis că vor fi prezenți la eveniment, informează New York Post. ”Rotterdam a fost ridicat din propria cenușă după bombardamentul din al Doilea Război Mondial de locuitorii acestui oraș și nu vom permite ca vestigiile lui să fie desconsiderate”, a declarat olandezul.

article img
Podul Koningshaven din Rotterdam, care îl încurcă pe Jeff Bezos. Foto: Epa-Efe


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale