ÎCCJ : Daniel Horodniceanu, vicepreședintele CSM, poate fi urmărit penal în dosarul "Veranda"

ÎCCJ : Daniel Horodniceanu, vicepreședintele CSM, poate fi urmărit penal în dosarul "Veranda"

ÎCCJ a decis că Daniel Horodniceanu, vicepreședintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), poate fi cercetat penal în dosarul cunoscut sub numele "Veranda", pe care PÎCCJ l-a clasat anterior. Procurorul este acuzat că a efectat acte de procedură penală fără drept în cauza menţionată.

ÎCCJ a întors soluția de neîncepere a urmăririi penale, dispusă de PÎCCJ

"Admite plângerea formulată de petentul Zămosteanu Cristin (fost Ungureanu). Desfiin?ează soluţia de clasare dispusă prin ordonanţa din 07 august 2023, în dosarul penal nr. 432/P/2023 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia de urmărire penală şi criminalistică şi ordonanţa nr.290/II/2/2023 din 11 septembrie 2023 a procurorului şef al aceleiaşi secţii şi trimite cauza la procuror pentru a începe urmărirea penală. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă", este decizis instanţei supreme, după ce Parchetul General a clasat dosarul.

Mai exact, Daniel Horodniceanu este acuzat că realizat fără drept acte de urmărire penală într-o cauză. Este vorba despre dosarul "Veranda", în care, printre alţii, este cercetat primarul din Iaşi, Mihai Chirica.

Dosarul care a fost intrumentat de Horodniceanu vizează condiţiile în au fost făcute modificări la Hala Centrală din Iaşi.

Recent, Secţia pentru Procurori în materie disciplinară din CSM a decis „respingerea acțiunii disciplinare exercitată de Inspecția Judiciară” în cazul lui Daniel Horodniceanu, acuzat că a încercat să intimideze mai mulţi poliţişti. Decizia poate fi contestată în instanţî.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?