ÎCCJ păstrează interceptările efectuate cu ajutorul SRI într-un dosar DNA

ÎCCJ păstrează interceptările efectuate cu ajutorul SRI într-un dosar DNA

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis luni să păstreze interceptările realizate cu ajutorul SRI într-un dosar instrumentat de DNA, hotărârea putând fi invocată de procurori și în alte dosare aflate pe rolul instanțelor de judecată. Dosarul respectiv se judecă pe fond la Curtea de Apel București, iar printre inculpați se află și Luiza Gabriela Dragne, cunoscută ca avocata fraților Cămătaru.

Pe 15 decembrie 2015, două dintre persoanele inculpate în acest dosar, Claudia Ciobănică și Veronica Slăvilă, au invocat la Curtea de Apel București mai multe excepții privind legalitatea actelor și probelor strânse în faza de urmărire penală.

Excepțiile celor doi au fost respinse de Curtea de Apel București, iar dosarul a ajuns la Înalta Curte de Casație și Justiție, unde avocații au cerut și eliminarea interceptărilor realizate de SRI, invocând decizia recentă a Curții Constituționale.

Judecătorii de la instanța supremă au respins contestația depusă de Claudia Ciobănică și Veronica Slăvilă și au hotărât ca interceptările realizate de ofițerii SRI să rămână ca probe la dosar.

Pe 16 februarie, Curtea Constituțională a decis că prevederea din Codul de procedură penală potrivit căreia supravegherea tehnică poate fi efectuată de "alte organe specializate ale statului" decât organele de cercetare penală este neconstituțională.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Care sunt cele două trasee pe unde ar intra Rusia în România în cazul unei invazii terestre / Ce spune raportul …

3 Două femei, una frumoasă, una...

4 Ioana Băsescu, cu un picior în pușcărie! / „Ea mi-a cerut să fac plăți nereale în campania din 2009”

5 De citit! / Valentin Naumescu: Rusia va pierde războiul din Ucraina