ÎCCJ restituie DNA dosarul în care procurorul Liviu Tudose este judecat pentru corupție

ÎCCJ restituie DNA dosarul în care procurorul Liviu Tudose este judecat pentru corupție

Magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) au dispus restituirea la DNA, pentru remedierea unor neregularități, a dosarului în care procurorul Liviu Tudose, fost șef al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel (PCA) Ploiești, dar și alți foști șefi din Poliție și Parchete au fost trimiși în judecată alături de deputatul Sebastian Ghiță pentru fapte de corupție.

Potrivit deciziei ÎCCJ, magistrații au dispus restituirea cauzei în vederea remedierii neregularităților constatate cu privire la utilizarea în mod nelegal a unei declarații pe care inculpatul Liviu Mihail Tudose a dat-o în calitate de martor.

"În temeiul art. 346 alin. 3 lit. a C.pr. penală, dispune restituirea cauzei la Parchet în vederea remedierii neregularităților constatate, în sensul stabilirii limitelor și obiectului judecății în ceea ce-l privește pe inculpatul Tudose Liviu Mihail în raport de utilizarea în mod nelegal în conținutul ordonanței nr. 308/P/2015 din 21.03.2016, prin care s-a dispus extinderea urmăririi penale și efectuarea în continuare a urmăririi penale și față de suspectul Tudose Liviu Mihail pentru săvârșirea infracțiunii de 'folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații', prevăzută de art.12 lit. b teza a II-a din Legea 78/2000, a declarației dată de acesta în calitate de martor la data de 2.03.2016, declarație exclusă prin încheierea judecătorului de cameră preliminară din data de 26 septembrie 2016 și neadusă la îndeplinire de Ministerul Public", se arată în decizia postată pe site-ul ÎCCJ.

Surse judiciare au declarat, pentru AGERPRES, că în rechizitoriul întocmit în cauză a fost specificat faptul că respectiva declarație de martor nu e folosită ca mijloc de probă împotriva lui Tudose.

Decizia instanței supreme poate fi contestată în trei zile de la comunicare.

Sebastian Ghiță a fost trimis în judecată de DNA Ploiești pentru două infracțiuni de dare de mită, cumpărare de influență, spălare de bani, șantaj, două infracțiuni de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

În același dosar, mai sunt judecați Liviu Mihail Tudose, fost procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești; Viorel Dosaru, fost șef al Inspectoratului de Poliție Județean Prahova; Constantin Ispas, ofițer de poliție; Aurelian Constantin Mihăilă, fost procuror general adjunct al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Țiriac ar fi bolnav grav!

2 „Aș vrea să îi spun că o consider o imbecilă”

3 Dur articol! Așa este, domnule președinte?

4 Dacă textul ăsta era un sex anal, „Superman” mergea crăcănat o săptămână!

5 CULISE Tabăra Cîțu și-a împărțit funcțiile / Gorghiu urmează să devină al doilea om în stat!