ÎCCJ restituie la DNA dosarul deputaților Mădălin Voicu și Nicolae Păun

ÎCCJ restituie la DNA dosarul deputaților Mădălin Voicu și Nicolae Păun

Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a decis, marți, să restituie la DNA dosarul în care deputații Nicolae Păun și Mădălin Voicu au fost trimiși în judecată pentru deturnare de fonduri europene.

Decizia instanței nu este însă definitivă și poate fi contestată de DNA.

Pe 11 octombrie, judecătorii de la instanța supremă au admis mai multe cereri și excepții ridicate de cei doi deputați și ceilalți inculpați din acest dosar și au constatat neregularitatea rechizitoriului întocmit de DNA în legătură cu descrierea faptelor, indicarea încadrării juridice, indicarea și analiza mijloacelor de probă.

Tot atunci, judecătorii au constatat nulitatea ordonanțelor emise de procurori, prin care s-a dispus efectuarea constatărilor tehnico-științifice în timpul anchetei.

Nicolae Păun a fost trimis în judecată de DNA pe 18 iulie, fiind acuzat de mai multe infracțiuni, printre care deturnare de fonduri europene, spălare a banilor, cumpărare de influență, fals în înscrisuri sub semnătură privată.

De asemenea, deputatul Mădălin Voicu este acuzat de trafic de influență, fals în declarații, spălare a banilor și folosire a influenței ori autorității în scopul obținerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

Printre ceilalți inculpați din dosar se numără Gelu Ștefan Diaconu și Mihai Gogancea-Vătășoiu, la data faptelor președinte, respectiv vicepreședinte al ANAF, acuzați de săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu, precum și Florentina Rotariu, manager general al Asociației Partida Romilor "Pro Europa".

Potrivit DNA, Nicolae Păun și ceilalți inculpați din acest dosar au creat un mecanism de fraudare a fondurilor europene prin intermediul Asociației Partida Romilor "Pro Europa", care derula programe destinate integrării sociale a persoanelor de etnie romă.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Dobitocul ăsta prezintă știri la Antena 3! / Citiți și voi ce personaje adăpostește cloaca lui Voiculescu!

2 Așa o fi?

3 Cuplu de sătmăreni ucis cu brutalitate. Suspectul a violat soţia şi apoi i-a omorât pe cei doi soţi

4 Fiul lui Sile Cămătaru, la un pas de închisoare din cauza Giorgianei, fosta iubită. Ordin încălcat

5 Tânără care a făcut armata în Marina americană, găsită moartă într-o pădure din Rusia