ÎCCJ: Senatorul Cornel Resmeriță, declarat definitiv în conflict de interese

ÎCCJ: Senatorul Cornel Resmeriță, declarat definitiv în conflict de interese

Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a decis definitiv joi că senatorul PSD Cornel Cristian Resmeriță s-a aflat în conflict de interese în materie administrativă, deoarece și-a angajat fratele în funcția de consilier în cadrul biroului său parlamentar.

Instanța supremă a respins ca nefondat recursul declarat de Cornel Cristian Resmeriță și a menținut o decizie a Curții de Apel Alba din mai 2015, care a stabilit că senatorul PSD de Hunedoara s-a aflat în conflict de interese.

În ianuarie 2015, Agenția Națională de Integritate a anunțat că Resmeriță, la acea vreme deputat, a încălcat regimul juridic privind conflictul de interese în materie administrativă, întrucât, în calitate de parlamentar, a încheiat în anul 2009 un contract civil prin care fratele său, Lucian Marius Resmeriță, a fost angajat în funcția de consilier în cadrul Biroului parlamentar nr. 275 din localitatea Vulcan, județul Hunedoara.

Inspectorii au constatat că beneficiul patrimonial obținut în perioada ianuarie 2009 — aprilie 2012 de către fratele parlamentarului a fost de 56.876 lei, aproximativ 12.640 euro.

Cornel Cristian Resmeriță a cerut în instanță anularea raportului întocmit de ANI, însă acțiunea sa a fost respinsă atât la Curtea de Apel Alba Iulia, cât și la Înalta Curte.

Tot în 2015, ANI a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte în vederea verificării indiciilor privind săvârșirea de către Cornel Cristian Resmeriță a infracțiunii de conflict de interese în materie penală.

AGERPRES


populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 „Sincer? Mi-e dor de ordine. Mi-e dor de Ceașescu” / „Șuca” a vrut să se bage și ea în seamă pe subiectul Beach, Please!, dar a scris greșit numele dict…

3 „După aceea, vor veni cu sutele” / Primele vești cu adevărat proaste pentru Rusia vin din Germania

4 ALERTĂ Simina Tănăsescu este noul președinte al CCR

5 De ce în România judecătorii se pensionează la 48 de ani. Cine au fost „băieții deștepți” care au dat legea și ce motive au avut