ÎCCJ: Senatorul Cornel Resmeriță, declarat definitiv în conflict de interese

Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a decis definitiv joi că senatorul PSD Cornel Cristian Resmeriță s-a aflat în conflict de interese în materie administrativă, deoarece și-a angajat fratele în funcția de consilier în cadrul biroului său parlamentar.

Instanța supremă a respins ca nefondat recursul declarat de Cornel Cristian Resmeriță și a menținut o decizie a Curții de Apel Alba din mai 2015, care a stabilit că senatorul PSD de Hunedoara s-a aflat în conflict de interese.

În ianuarie 2015, Agenția Națională de Integritate a anunțat că Resmeriță, la acea vreme deputat, a încălcat regimul juridic privind conflictul de interese în materie administrativă, întrucât, în calitate de parlamentar, a încheiat în anul 2009 un contract civil prin care fratele său, Lucian Marius Resmeriță, a fost angajat în funcția de consilier în cadrul Biroului parlamentar nr. 275 din localitatea Vulcan, județul Hunedoara.

Inspectorii au constatat că beneficiul patrimonial obținut în perioada ianuarie 2009 — aprilie 2012 de către fratele parlamentarului a fost de 56.876 lei, aproximativ 12.640 euro.

Cornel Cristian Resmeriță a cerut în instanță anularea raportului întocmit de ANI, însă acțiunea sa a fost respinsă atât la Curtea de Apel Alba Iulia, cât și la Înalta Curte.

Tot în 2015, ANI a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte în vederea verificării indiciilor privind săvârșirea de către Cornel Cristian Resmeriță a infracțiunii de conflict de interese în materie penală.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Informație / Eu rămân, Mafia va pleca! / Vela îl aduce pe Berbeceanu să-i țină spatele după ce a fost amenințat de…

2 Informație / 30 de filiale județene ale Pro România își negociază trecerea la PSD. Tudose: Ponta va rămâne de po…

3 Mafia din MAI, în corzi! Mesajul lui Traian Berbeceanu!

4 ALERTĂ / Firea a băgat Capitala României în faliment? STB a depus garanție la Fisc sediul și parcul de autobuze …

5 Când scapă statul român de porcii plantați de Dragnea în funcții cheie? Citiți și voi ce-a făcut ăsta!

recomandări

Te ia DNA: Iulian Bădescu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cascadorii halucinante pe skiuri