ÎCCJ: Senatorul Cornel Resmeriță, declarat definitiv în conflict de interese

Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a decis definitiv joi că senatorul PSD Cornel Cristian Resmeriță s-a aflat în conflict de interese în materie administrativă, deoarece și-a angajat fratele în funcția de consilier în cadrul biroului său parlamentar.

Instanța supremă a respins ca nefondat recursul declarat de Cornel Cristian Resmeriță și a menținut o decizie a Curții de Apel Alba din mai 2015, care a stabilit că senatorul PSD de Hunedoara s-a aflat în conflict de interese.

În ianuarie 2015, Agenția Națională de Integritate a anunțat că Resmeriță, la acea vreme deputat, a încălcat regimul juridic privind conflictul de interese în materie administrativă, întrucât, în calitate de parlamentar, a încheiat în anul 2009 un contract civil prin care fratele său, Lucian Marius Resmeriță, a fost angajat în funcția de consilier în cadrul Biroului parlamentar nr. 275 din localitatea Vulcan, județul Hunedoara.

Inspectorii au constatat că beneficiul patrimonial obținut în perioada ianuarie 2009 — aprilie 2012 de către fratele parlamentarului a fost de 56.876 lei, aproximativ 12.640 euro.

Cornel Cristian Resmeriță a cerut în instanță anularea raportului întocmit de ANI, însă acțiunea sa a fost respinsă atât la Curtea de Apel Alba Iulia, cât și la Înalta Curte.

Tot în 2015, ANI a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte în vederea verificării indiciilor privind săvârșirea de către Cornel Cristian Resmeriță a infracțiunii de conflict de interese în materie penală.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Dumitru Buzatu, în CEX-ul PSD: „Coronavirusul nu există” / Către liderii social-democrați: „Oricum, sunteți toți…

2 VIDEO Această formă de viață se numește Codruța Cerva, vedetă la Cocina TV și lider al trepanaților din Piață

3 Senatorul PSD Robert Cazanciuc: Primul furt nu se pune. Hoțul care aduce banii înapoi sa fie iertat

4 Medic chirurg din Cluj, director de spital: Deschideți toate serviciile medicale și testați toți pacienții, e …

5 Olguța Vasilescu, delir dement: „Covidul nu există. Este o manevră a lui Iohannis pentru a nu mai ține alegeri…