ÎCCJ: Trei inculpați din dosarul lui Liviu Dragnea își recunosc faptele

Trei inculpați din dosarul în care președintele PSD, Liviu Dragnea, este cercetat pentru instigare la abuz în serviciu și-au recunoscut marți faptele și au cerut să fie judecați prin procedură simplificată de magistrații Instanței supreme, în timp ce liderul social-democraților s-a declarat nevinovat.

La termenul de marți instanța i-a întrebat pe inculpați dacă doresc să se prevaleze de dreptul la tăcere sau să dea declarații pe parcursul procesului, dar și dacă doresc să fie judecați prin procedură simplificată.

În acest context, Adriana Botorogeanu, la data faptelor funcționar în cadrul DGASPC Teleorman, inculpată în dosar, a transmis, prin avocatul său, o cerere prin care își recunoaște faptele și dorește să fie judecată prin procedură simplificată. De asemenea, apărătorul a susținut în fața instanței că aceasta este bolnavă de cancer și nu se poate prezenta la proces.

Ulterior, și Gheorghe Nicușor, la data faptelor fost șef al Serviciului Administrativ, Patrimoniu, Tehnic, Aprovizionare de la DGASPC Teleorman, precum și Anisa Stoica, la data faptelor funcționar la DGASPC Teleorman, le-au cerut magistraților să fie judecați prin procedură simplificată, recunoscând acuzațiile care li se aduc.

Liviu Dragnea le-a spus magistraților că nu dorește judecarea prin procedură simplificată și că se consideră nevinovat.

"Am înțeles învinuirile care mi se aduc și nu este necesar să mi se aducă explicații suplimentare. (...) Vreau să fiu audiat ulterior. (...) De asemenea, nu solicit aplicarea procedurii simplificate de judecată, deoarece mă consider nevinovat", a precizat Liviu Dragnea în fața judecătorilor.

Alte cinci persoane implicate în dosar au declarat că se consideră nevinovate și că doresc judecarea prin procedură normală, solicitând să fie audiate pe parcursul procesului.

Magistrații au stabilit un nou termen de judecată pentru data de 28 martie.

Dosarul a fost trimis în instanță de DNA pe data de 15 iulie 2016, Dragnea fiind acuzat de săvârșirea, în calitate de președinte al Consiliului Județean Teleorman, a infracțiunilor de instigare la abuz în serviciu și instigare la fals intelectual.

În același dosar, a fost trimisă în judecată și fosta soție a lui Dragnea, Bombonica Prodana, la data comiterii faptei coordonator al Complexului de servicii destinate copilului și familiei și șef serviciu Secretariat din cadrul DGASPC Teleorman, cu privire la săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.

De asemenea, au fost deferiți justiției Floarea Alesu — fost director general al DGASPC Teleorman; Ionel Marineci — la data faptei șef serviciu în cadrul Complexului de servicii destinat copilului și familiei; Olguța Șefu — la data faptelor director executiv adjunct al DGASPC Teleorman; Valentina Mirela Marinca — la data faptelor șef al Complexului de recuperare și coordonator al Complexului de servicii destinate copilului și familiei; Nicușor Gheorghe — la data faptelor șef al Serviciului Administrativ, Patrimoniu, Tehnic, Aprovizionare; Constantin Claudiu Balaban — fost șef al Complexului de servicii destinate copilului și familiei din municipiul Alexandria; Adriana Botorogeanu și Anisa Niculina Stoica — ambele funcționare în cadrul DGASPC Teleorman; Rodica Miloș (fostă Ogrija, fostă Drăghici) — director executiv adjunct al DGASPC Teleorman.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Informație / Măcelul din 10 august 2018 a avut loc la comanda lui Dragnea, cu complicitatea ministrului de Inter…

2 LIVE Peste 50.000 de români au votat deja în diaspora / GRAFIC Prezența la urne, mai mare decât în primul tur a…

3 VIDEO ALERTĂ / Rareș Bogdan, mesaj de ultimă oră! „Azi începe pedepsirea făptașilor măcelului din 10 august!”

4 Mesajul diasporei pentru Dăncilă!

5 BREAKING Diaspora dă cu votul în Dăncilă de-i zbârnâie mațele! S-au deschis și urnele din UK

recomandări

Te ia DNA: Bucur Ionel

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cea mai faimoasă pisicuță de pe internet