Ideologul economic al PSD din epoca Dragnea va primi o sinecură babană

Ideologul economic al PSD din epoca Dragnea va primi o sinecură babană

Economistul Cristian Socol, responsabil de programele economice ale PSD în epoca Dragnea, a fost numit în funcţia de preşedinte al Consiliului de Supraveghere al Fondului Român de Contragarante, funcţie pentru care va primi o indemnizaţie brută lunară de 18.900 de lei.

Adunarea Generală a Acţionarilor Fondului Român de Contragarantare, unde Ministerul Finanţelor Publice deţine 68% dintre acţiuni şi Fundaţia Post-Privatizare 32%, a decis vineri numirea lui Cristian Socol numirea în calitatea de membru provizoriu al Consiliului de Supraveghere al FRC, pentru patru luni, cu posibilitate de prleungire până la şase luni, potrivit unui hotărâri consultate de Adevărul .

Tot în aceeaşi şedinţă a fost decisă numirea lui Socol în calitatea de preşedinte al Consiliului de Supraveghere al FRC, funcţia pentru care va primi o indemnizaţie lunară brută de 18.900 de lei.

Cristian Socol a fost ideologul economic al PSD în perioada în care formaţiunea era condusă de Liviu Dragnea. După preluarea puterii de către Viorica Dăncilă, Socol a fost îndepărtat din Consliul de Programare Economică (un organism consultativ din cadrul Comisiei de Prognoză), dar şi de la Fondul Român de Contragarantare, din această ultimă funcţie în noiembrie 2019. Un an mai târziu, în noiembrie 2020, Marcel Ciolacu susţinea că dacă PSD va veni la putere, Cristian Socol va fi propunerea partidului pentru funcţia de ministru al Finanţelor.

Pe lângă Socol, în funcţia de membru simplu a fost numit Nicolae Stănică. Lui Stănică i-a expirat joi mandatul de membru şi de preşedinte al Consiliului de Supraveghere al FRC. Pentru prezenţa sa în Consiliul de Supravegher, Nicolae Stănică va primi o indemnizaţie brută lunară de 12.600 de lei. De asemenea, Nicolae Stănică este preşedintele Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză din noiembrie 2019.

Sursa: rador.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro