Iepurii au trăit pe teritoriul Marii Britanii încă din perioada romană, au dovedit cercetătorii

Iepurii au trăit pe teritoriul Marii Britanii încă din perioada romană, au dovedit cercetătorii

Iepurii au trăit pe teritoriul Marii Britanii încă din perioada romană, susţin experţi britanici, după ce au reuşit să dovedească ştiinţific această informaţie pentru prima dată, informează joi Press Association.

Testele efectuate pe un os de iepure, descoperit la Palatul Roman Fishbourne din West Sussex, au arătat că animalul trăia în anul 1 d.Hr.

Un fragment de tibie, de patru centimetri, a fost descoperit în acest sit în 1964, însă a rămas într-o cutie până în 2017, când un arheozoolog a realizat că acesta provenea de la un iepure.

Cercetătorii sunt de părere că animalul ar fi putut fi ţinut ca animal de companie exotic.

Analiza osului, inclusiv datarea cu carbon, a fost efectuată de cercetători de la universităţile din Exeter, Oxford şi Leicester.

Iepurii sunt originari din Spania şi Franţa şi, până în prezent, se credea că au fost aduşi în Marea Britanie în perioada medievală.

Cercetătoarea Naomi Sykes, de la Universitatea din Exeter, povesteşte că, deşi mai mulţi oameni de ştiinţă au pretins că au descoperit că iepurii trăiau pe teritoriul Marii Britanii din perioada romană, ba chiar din epoca bronzului, aceste afirmaţii nu au fost până acum susţinute de dovezi.

Cercetătorii susţin că iepurele a fost păstrat ca animal de companie, deoarece analiza osului relevă că acesta şi-a mâncat propriile fecale - obicei pe care iepurii îl au atunci când sunt ţinuţi într-o cuşcă.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 CULISE „Veți muri toți, Și mă omorâți și pe mine” / Propoziția cu care președintele l-a eliminat pe Cîțu din sch…

2 Ultimele informații certe

3 ULTIMA ORĂ Cîțu a cedat! Generalul Nicolae Ciucă, propunerea PNL pentru funcția de premier!

4 Ăsta e șef pe la „Doi ș’un sfert”

5 Da, e fata lui Țiriac! / Voi realizați că miliardarul s-a dus cu Laurette la Mamaia?