Ieșire orbitală a doi astronauți americani pentru lucrări în exteriorul Stației Spațiale Internaționale

Ieșire orbitală a doi astronauți americani pentru lucrări în exteriorul Stației Spațiale Internaționale

Astronautul american Shane Kimbrough și compatrioata sa Peggy Whitson au ieșit joi în spațiu pentru o serie de lucrări în exteriorul Stației Spațiale Internaționale (ISS), care ar urma să dureze peste șase ore, relatează AFP.

Ei au ieșit din camera de decompresie a avanpostului orbital la 11:29 GMT pentru o misiune care ar trebui să dureze șase ore și jumătate, potrivit comentatorului televiziunii NASA care transmite imagini în direct.

Este a doua ieșire dintr-o serie de trei programate pentru a executa un număr de sarcini de instalare de echipamente și de reparații.

Prima a fost efectuată vineri de Shane Kimbrough, comandantul echipajului de șase al ISS, și astronautul francez Thomas Pesquet, din cadrul Agenției Spațiale Europene (ESA).

Cei doi vor efectua și cea de a treia ieșire orbitală pentru a încheia aceste lucrări, care este prevăzută să aibă loc la 6 aprilie.

În cursul ieșirii de joi, Shane Kimbrough și Peggy Whitson vor rebranșa cablurile electrice ale unui adaptor (PMA-3) al portului de andocare care a fost transferat duminică cu un braț robotizat pe modulul Harmony al ISS.

Noul port ar urma să fie folosit pentru andocarea viitoarelor nave comerciale de transport al astronauților, printre care cele ale SpaceX și Boeing, din 2018 sau 2019.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Păzea, Ucraina, că vin trupele de „elită” ale Rusiei!

2 VIDEO Cu ăștia vrea Rusia să cucerească Ucraina?

3 Pe internet circulă informația neconfirmată că Xi Jinping a fost plasat în arest la domiciliu de către Armată

4 Bătrânul care s-a aruncat cu soția de la etajul 7 a fost demnitar în Guvernul Văcăroiu / Ce a scris în biletul de adio

5 VIDEO Scene de comedie de la instruirea noilor recruți ruși!