Ieșire orbitală a doi astronauți americani pentru lucrări în exteriorul Stației Spațiale Internaționale

Astronautul american Shane Kimbrough și compatrioata sa Peggy Whitson au ieșit joi în spațiu pentru o serie de lucrări în exteriorul Stației Spațiale Internaționale (ISS), care ar urma să dureze peste șase ore, relatează AFP.

Ei au ieșit din camera de decompresie a avanpostului orbital la 11:29 GMT pentru o misiune care ar trebui să dureze șase ore și jumătate, potrivit comentatorului televiziunii NASA care transmite imagini în direct.

Este a doua ieșire dintr-o serie de trei programate pentru a executa un număr de sarcini de instalare de echipamente și de reparații.

Prima a fost efectuată vineri de Shane Kimbrough, comandantul echipajului de șase al ISS, și astronautul francez Thomas Pesquet, din cadrul Agenției Spațiale Europene (ESA).

Cei doi vor efectua și cea de a treia ieșire orbitală pentru a încheia aceste lucrări, care este prevăzută să aibă loc la 6 aprilie.

În cursul ieșirii de joi, Shane Kimbrough și Peggy Whitson vor rebranșa cablurile electrice ale unui adaptor (PMA-3) al portului de andocare care a fost transferat duminică cu un braț robotizat pe modulul Harmony al ISS.

Noul port ar urma să fie folosit pentru andocarea viitoarelor nave comerciale de transport al astronauților, printre care cele ale SpaceX și Boeing, din 2018 sau 2019.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 „Dar manual” / Renate Weber i-a dat fetei ei 100.000 de euro

2 Încă o ţară interzice accesul românilor, din 13 iulie. Lista completă a statelor care ne-au impus restricţii

3 Incident „ciudat” / Dacian Cioloș: „Aflu că unele televiziuni spun că aș fi „forțat” urcarea într-un avion de la…

4 Informație / După locale, PSD își va schimba denumirea. Nu este exclusă spargerea în două a partidului

5 VIDEO Zeci de vedete și influenceri au petrecut fără măști și distanțare la inaugurarea Hotelului Novum din Ol…