Ieșire orbitală a doi astronauți americani pentru lucrări în exteriorul Stației Spațiale Internaționale

Astronautul american Shane Kimbrough și compatrioata sa Peggy Whitson au ieșit joi în spațiu pentru o serie de lucrări în exteriorul Stației Spațiale Internaționale (ISS), care ar urma să dureze peste șase ore, relatează AFP.

Ei au ieșit din camera de decompresie a avanpostului orbital la 11:29 GMT pentru o misiune care ar trebui să dureze șase ore și jumătate, potrivit comentatorului televiziunii NASA care transmite imagini în direct.

Este a doua ieșire dintr-o serie de trei programate pentru a executa un număr de sarcini de instalare de echipamente și de reparații.

Prima a fost efectuată vineri de Shane Kimbrough, comandantul echipajului de șase al ISS, și astronautul francez Thomas Pesquet, din cadrul Agenției Spațiale Europene (ESA).

Cei doi vor efectua și cea de a treia ieșire orbitală pentru a încheia aceste lucrări, care este prevăzută să aibă loc la 6 aprilie.

În cursul ieșirii de joi, Shane Kimbrough și Peggy Whitson vor rebranșa cablurile electrice ale unui adaptor (PMA-3) al portului de andocare care a fost transferat duminică cu un braț robotizat pe modulul Harmony al ISS.

Noul port ar urma să fie folosit pentru andocarea viitoarelor nave comerciale de transport al astronauților, printre care cele ale SpaceX și Boeing, din 2018 sau 2019.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Mesajul unui învățător bistrițean care l-a cunoscut pe președinte acum 20 de ani

2 Sondaje PSD cu erori mari și facturi uriașe

3 Asta e de pușcărie! A explodat prima bombă cu ceas lăsată de PSD! Comisia Europeană a decis că ajutorul de sta…

4 Lista completă a jurnaliștilor și analiștilor care-i vor pune întrebări lui Klaus Iohannis la dezbaterea de ma…

5 Ce e asta? Astăzi este ziua Olguței, cumva?

recomandări

Te ia DNA: Marilena Bogheanu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Top 10 piscine din lume