Iga Swiatek a câştigat turneul de la Roland Garros pentru a treia oară

Iga Swiatek a câştigat turneul de la Roland Garros pentru a treia oară

Jucătoarea poloneză de tenis Iga Swiatek, numărul unu mondial, a câştigat turneul de la Roland Garros pentru a treia oară, sâmbătă, după ce a învins-o în finală pe jucătoarea cehă Karolina Muchova (43 WTA), cu 6-2, 5-7, 6-4.

FOTO: Getty Images

Iga Swiatek (1 WTA, 22 de ani, Polonia) a învins-o pe Karolina Muchova (43 WTA, 26 de ani, Cehia), scor 6-2, 5-7, 6-4, și este campioana de la Roland Garros 2023, potrivit Agerpres.

Iga Swiatek pornea cu toate atuurile în ultimul act. Era campioană en-titre la Paris, avea bilanț 100% în finalele de Grand Slam din carieră, 3 din 3, iar parcursul din acest an fusese mult mai lin pentru poloneză.

Desfășurarea actulul final a fost entuziasmantă pentru fanii neutri, dar imposibil de urmărit de susținătorii patimași. Muchova a condus cu 2-0 și 4-3, cu break în față de fiecare dată, dar a cedat în fața tăvălugului polonez, potrivit gsp.ro.

Iga a fost ajutată de serviciu în momentele cruciale, frecvență de 73% cu prima minge, a devenit mai agresivă, 10 lovituri câștigătoare, cât adunase în primele două seturi împreună, și a triumfat pentru a 3-a oară la Paris.

Iga mai ridicase trofeul la Roland Garros în 2020 și 2022. Mai are un titlu major, anul trecut, la US Open.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop vineri, 3 mai 2024. Cei din zodia Berbec fac o schimbare în viață, iar Scorpionii ignoră sfatul partenerului

2 Schimbarea importantă făcută de Loteria Română în Săptămâna Mare

3 VIDEO Cea mai mare afacere a Securității / „Era o adevărată fabrică de bani. Nu știu dacă mai era cineva în România acelor ani care să câștige atât de m…

4 Ucraina contraatacă și face ravagii pe tronsonul de cale ferată Moscova–Kursk

5 S-a dat „liber la Rusia”? / „Sunt deja țări care au furnizat Ucrainei aceste arme fără condiții”