Ignat (MMPS): ANPIS plăteşte azi banii pentru primii 10.000 de profesionişti care au solicitat şomaj tehnic

Ignat (MMPS): ANPIS plăteşte azi banii pentru primii 10.000 de profesionişti care au solicitat şomaj tehnic

Agenţiile Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (AJPIS) au plătit vineri beneficiile pentru primele 10.000 de persoane care le-au solicitat indemnizaţia de şomaj tehnic, a declarat, vineri, secretarul de stat din Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale, Alin Ignat, într-o conferinţă de presă.

"Vreau să fac o scurtă informare în legătură cu cele două categorii de plăţi pe care Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (ANPIS) le gestionează în această perioadă. Prima categorie este cea a indemnizaţiilor de sprijin implementate de Guvernul Orban pentru diferitele categorii de profesionişti, pentru cei care activează în baza contractelor de autor sau în baza contractelor de activitate sportivă. În privinţa acestei categorii, trebuie să vă spun că azi-dimineaţă, la ora 8:00, aveam un total de 65.082 de cereri depuse pentru aceste indemnizaţii. Peste 90% dintre ele se referă la persoane fizice autorizate, întreprinderi familiale, întreprinderi individuale, iar restul se referă la categoria celor care activează în baza contractelor de drepturi de autor şi în baza contractelor de activitate sportivă. Dincolo de această statistică, trebuie să vă spun că documentele de plată pentru aproape 10.000 de beneficiari din această categorie sunt pregătite, iar banii vor pleca înspre beneficiari. Ne referim aici la depunerile din zilele de 1, 2 şi 3 aprilie. Pentru depunerile din aceste zile, banii vor pleca astăzi către beneficiari", a spus oficialul.

Acesta le-a transmis persoanelor care lucrează cu alte forme de muncă decât contracte individuale că pot depune cererile de şomaj tehnic şi pe platforma aici.gov.ro.

"Agenţiile Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială lucrează la capacitate maximă, alături de colegii de la Inspectoratele Teritoriale de Muncă. Primim în continuare solicitări şi le procesăm cu celeritate. Am implementat, cu ajutorul Autorităţii Naţionale pentru Digitalizarea României, o nouă variantă pentru depunerea solicitărilor, pe lângă adresele de mail dedicate pe care le găsiţi pe site-urile AJPIS, solicitările se pot depune şi pe platforma aici.gov.ro. La nivelul Agenţiei Naţionale (pentru Plăţi şi Inspecţie Socială, n.r.) am implementat şi câteva soluţii IT, în aşa fel încât întregul proces de prelucrare a solicitărilor să fie pe cât posibil automatizat, în aşa fel încât în decursul câtorva zile vom ajunge ca procesul să fie în proporţie de 60% automatizat", a explicat Alin Ignat.

Secretarul de stat a precizat că plata alocaţiilor pentru copii în cont a fost operată miercuri, iar plata în numerar este în prezent distribuită de poştaşi.

"În privinţa celeilalte categorii de plăţi, o categorie pe care ANPIS o plăteşte în mod tradiţional, plata alocaţiilor şi a indemnizaţiilor de creştere a copilului, aceste plăţi s-au făcut, banii au ajuns în conturile oamenilor care au optat pentru plata prin cont bancar, au ajuns cu două zile mai devreme, pe data de 8 aprilie, iar banii care sunt distribuiţi prin intermediul Poştei Române au ajuns deja la Poşta Română şi au intrat în distribuţia Poştei. În legătură cu indemnizaţiile pentru handicap, unde vorbim de un total de 856.000 de beneficiari, astăzi vor intra banii în conturile bancare, cu trei zile mai devreme decât era programat. De luni, Poşta Română va începe distribuirea acestor sume pentru cetăţenii care au optat pentru plata prin Poştă, vorbim de o sumă de 365 de milioane de lei", a declarat Alin Ignat.

Acesta a apreciat că toate beneficiile plătite prin ANPIS vor ajunge la cetăţeni până de Paşte.

"În privinţa ajutoarelor sociale, a alocaţiei pentru susţinerea familiei, a alocaţiei de plasament şi cea pentru HIV/SIDA, tot astăzi vor intra banii în conturile celor care au optat pentru plata pe card, iar până pe 16 aprilie Poşta va distribui banii celor care au optat pentru plata prin Poştă, aşadar cu patru zile mai devreme. Aici vorbim de un total de 382.000 de beneficiari şi de o sumă de aproximativ 109,3 milioane de lei. Am dorit ca toţi banii pentru toate beneficiile sociale plătite prin ANPIS să ajungă la cetăţeni până de Paşte, până pe data de 17 aprilie, până vinerea viitoare, şi cu certitudine reuşim acest lucru", a susţinut secretarul de stat din Ministerul Muncii. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale