Ignorată și hărțuită, o fetiță autistă cu un IQ mai mare decât al lui Einstein urmează, la doar 11 ani, un master în inginerie

Ignorată și hărțuită, o fetiță autistă cu un IQ mai mare decât al lui Einstein urmează, la doar 11 ani, un master în inginerie

O fetiță autistă de 11 ani, cu un IQ peste cele ale lui Albert Einstein sau Stephen Hawking, urmează un master și lucrează cu Agenția Spațială Mexicană, după ce a fost ignorată de profesori și hărțuită de colegii de școală, potrivit Mirror Online .

Adhara Pérez Sánchez din Mexico City avea numai trei ani când a fost diagnosticată cu autism și, în ciuda răutăților cu care s-a confruntat din acest motiv, a reușit o performanță greu de egalat.

Fetița genială a terminat incredibil de repede liceul (înainte de a împlini șapte ani) și a obținut un scor impresionant, de 162, la testul de IQ , mai mare decât scorul IQ al celui mai mare fizician din toate timpurile, Stephen Hawking .

Adhara Pérez Sánchez. FOTO Facebook Adhara Maite Pérez Sánchez

Adhara urmează un masterat și lucrează acum cu Agenția Spațială Mexicană pentru a ajuta la promovarea explorării spațiale în rândul tinerilor, arfată Mirror Online .

Diploma de inginer de sisteme și inginerie industrială, cu specializare în matematică, obținută la Universitatea Tehnologică din Mexic, confirmă că micuța care, oficial, este mai mai deșteaptă și decât Albert Einstein , este, cu adevărat, un copil genial.

„Se simțea ciudată, diferită”

Totuși, profesorii ei nu au reușit să-i observe talentele în primii ani de școală, ullterior diagnosticării cu autism, când vorbirea ei a regresat semnificativ. Colegii râdeau de ea și nici măcar profesorii nu-i arătau empatie.

Adhara a fost nevoită să schimbe școala de trei ori.

„Nu voia să se joace cu colegii ei, se simțea ciudată, diferită (...). Putea să fie la școală pentru o vreme, dar apoi nu mai putea, adormea, nu mai voia să facă lucruri”, a mărturisit Nayeli Sánchez, mama fetiței, pentru Marie Claire Mexico.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro