IGPF: 13 cetăţeni din Irak, Siria şi Palestina, depistaţi ascunşi într-un camion încărcat cu utilaje industriale

IGPF: 13 cetăţeni din Irak, Siria şi Palestina, depistaţi ascunşi într-un camion încărcat cu utilaje industriale

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac au depistat, ascunşi întru-un automarfar încărcat cu utilaje industriale, un număr de 13 cetăţeni din Irak, Siria şi Palestina, care intenţionau să treacă ilegal frontiera în Ungaria, a informat duminică IGPF într-un comunicat.

Potrivit sursei citate, sâmbătă, 12 decembrie, în jurul orei 14.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac I - ITPF Oradea, s-a prezentat pe sensul de ieşire din ţară un cetăţean turc în vârstă de 51 de ani, conducând un ansamblu rutier, format din cap tractor şi semiremorcă, înmatriculat în Turcia. Şoferul transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, utilaje industriale pe ruta Turcia-Norvegia.

În urma analizei de risc specifice, poliţiştii de frontieră au efectuat controlul amănunţit al mijlocului de transport, în urma căruia au descoperit, ascunse în compartimentul marfă, treisprezece persoane - nouă bărbaţi şi patru femei.

Persoanele au fost preluate şi transportate la sediul Sectorului PF Nădlac, pentru cercetări.

În cadrul verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Irak, Siria şi Palestina, trei minori cu vârste cuprinse între de 15 şi 17 ani şi zece adulţi cu vârste cuprinse între 18 şi 42 de ani. Aceştia au declarat că doreau să ajungă în state din vestul Europei.

Cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de migranţi pentru şofer şi de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat faţă de cetăţenii depistaţi ascunşi, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Scandal online / Denise Rifai contraatacă „sexual”: „Nu vă căutați acum în pantaloni căci nu veți găsi mare lucru!”

2 Alexandra Stan, în centrul unui scandal cu iz moral și sexual!

3 O imagine care va aduce gheață în chiloții multor pesediști...

4 Generalul Coldea, filat și fotografiat pe aeroportul din Geneva și în avion...

5 Simplă speculație de presă?