IGPF: 13 reţineri în cazul persoanelor bănuite că aduceau ţigări de contrabandă cu barje ce tranzitează Dunărea

IGPF: 13 reţineri în cazul persoanelor bănuite că aduceau ţigări de contrabandă cu barje ce tranzitează Dunărea

Poliţiştii au făcut 13 reţineri în urma unor percheziţii efectuate la persoane bănuite că aduceau în ţară ţigări de contrabandă la bordul unor nave care tranzitează Dunărea, informează, joi, Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră.

Potrivit unui comunicat al IGPF transmis AGERPRES, miercuri, poliţişti de frontieră din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră - D.P.C.M.I.I.T., Gărzii de Coastă, Inspectoratelor Teritoriale ale Poliţiei de Frontieră Timişoara, Giurgiu şi Iaşi, împreună cu ofiţeri din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi, în baza unor mandate emise de Judecătorul de Drepturi şi Libertăţi din cadrul Judecătoriei Călăraşi, au efectuat mai multe percheziţii în şaptesprezece locaţii din judeţele Mehedinţi, Dolj, Tulcea, Giurgiu, Galaţi şi Ialomiţa.

"În urma percheziţiilor, au fost indisponibilizate 16.600 de ţigarete, 103.050 de lei, 20.695 de euro, 6.250 de dolari, 2 plase monofilament şi 220 de litri de motorină", precizează oamenii legii.

Sursa citată menţionează că din cercetări a reieşit că persoanele în cauză ar fi introdus fraudulos ţigări din Serbia pe teritoriul naţional, la bordul unor barje şi împingătoare care tranzitează fluviul Dunărea, iar ulterior le-ar fi comercializat către diferite persoane.

"Au fost puse în aplicare 14 mandate de aducere. Faţă de 13 persoane a fost dispusă reţinerea pentru 24 de ore", informează IGPF. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...