IGPF: 1.815 persoane care au trecut frontiera vineri au fost trimise în carantină sau izolare la locuinţă

IGPF: 1.815 persoane care au trecut frontiera vineri au fost trimise în carantină sau izolare la locuinţă

Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră (IGPF) transmite că 1.815 persoane care au trecut vineri frontiera au fost trimise spre izolare/carantină la locuinţă în urma verificărilor suplimentare efectuate în linia a doua de specialiştii Direcţiei de Sănătate Publică.

Principalele puncte de trecere a frontierei unde au fost dispuse astfel de măsuri sunt: Nădlac I - 147 (din care 71 pe jos), Borş - 451, Nădlac II - 1.021, Petea - 137, Vărşand - 2 etc., precizează IGPF într-un comunicat transmis sâmbătă.

Potrivit sursei citate, vineri, prin punctele de frontieră din întreaga ţară au efectuat formalităţile de control aproximativ 93.700 persoane, cetăţeni români şi străini, cu peste 37.300 mijloace de transport (dintre care 13.400 automarfare). Pe sensul de intrare au fost aproximativ 47.200 persoane cu 19.200 mijloace de transport, iar pe cel de ieşire, 46.500 persoane cu 18.100 mijloace de transport.

Frontiera cu Ungaria, prin cele 11 puncte de trecere, a fost tranzitată de aproximativ 55.000 de persoane şi 23.500 de mijloace de transport (7.000 automarfare), din care pe sensul de intrare în ţară au fost aproximativ 27.600 de persoane cu 13.4000 mijloace de transport.

Totodată, poliţiştii de frontieră au constatat 43 de fapte ilegale (27 infracţiuni şi 16 contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini.

Au fost descoperite, independent sau în colaborare cu alte instituţii, bunuri nedeclarate (ce urmau a fi introduse ilegal în ţară), care depăşeau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de aproximativ 64.900 lei.

Valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la peste 7.000 lei.

IGPF arată că în acest interval nu a fost permisă intrarea în ţară a 20 cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi, de asemenea, nu s-a permis ieşirea a cinci cetăţeni români, din diferite motive legale.

"Poliţia de frontieră lucrează la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere, sens în care în continuare recomandăm participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor deschise traficului internaţional, astfel încât să evităm apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea", subliniază IGPF.

Informaţii privind situaţia punctelor de frontieră deschise traficului internaţional se regăsesc pe aplicaţia Trafic on-line, care poate fi accesată la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”