IGPF: 19.800 de persoane au trecut prin punctele de frontieră în ultimele 24 de ore

IGPF: 19.800 de persoane au trecut prin punctele de frontieră în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore, prin punctele de frontieră au trecut aproximativ 19.800 de persoane, cetăţeni români şi străini, şi peste 12.600 de mijloace de transport, informează sâmbătă Poliţia de Frontieră.

Pe sensul de intrare au fost aproximativ 10.900 de persoane cu 7.300 mijloace de transport, iar pe cel de ieşire 8.900 persoane cu 5.300 mijloace de transport, se arată într-un comunicat transmis AGERPRES.

Conform sursei citate, în această perioadă, dispozitivul de supraveghere şi control al frontierei de stat este suplimentat, atât în punctele de trecere a frontierei, cât şi pe fâşia de frontieră. Zilnic, aproximativ 4.500 de poliţişti de frontieră sunt la datorie, mare parte dintre ei în punctele de frontieră la controlul documentelor.

În acelaşi interval de timp, la frontiera cu Ungaria s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control aproximativ 11.400 de persoane şi 8.000 de mijloace de transport, din care pe sensul de intrare în ţară au fost aproximativ 7.900 de persoane cu 3.600 mijloace de transport.

În zonele de competenţă - punctele de trecere şi "frontiera verde" - poliţiştii de frontieră au constatat 35 de fapte ilegale (14 infracţiuni şi 21 de contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini.

Au fost descoperite, independent sau în colaborare cu alte instituţii, bunuri nedeclarate (ce urmau a fi introduse ilegal în ţară), care depăşeau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de aproximativ 1.700 lei.

Valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la peste 24.600 lei. AGERPRES/ (AS - editor: Andreea Rotaru, editor online: Anda Badea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Banii din șpăgile lui Ponta sunt în Turcia / Dezvăluiri care-i vor înfiora chiar și pe procurori!

2 De citit! / Cele patru dorințe care stau la baza comportamentului uman / Memorabilul discurs al lui Bertrand Russe…

3 Fiul sultanului din Brunei, unul dintre cei mai bogați oameni din lume, a murit la 38 de ani

4 Donald Trump ar fi folosit din nou o dublură în locul soției sale. Cum arată Melania în ultimele imagini deven…

5 VIDEO Vicepreședintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului, chef la Runcu la ziua unui conda…