IGPF: 21 de cetăţeni din Egipt, Siria şi Palestina, opriţi la frontiera de nord-vest a ţării

IGPF: 21 de cetăţeni din Egipt, Siria şi Palestina, opriţi la frontiera de nord-vest a ţării

Poliţiştii de frontieră sătmăreni au depistat 21 de cetăţeni din Egipt, Siria şi Palestina care au încercat să treacă ilegal frontiera din România în Ungaria, informează IGPF.

"În data de 27 iunie a.c., la nivelul Sectorului Poliţiei de Frontieră Berveni - I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei s-a declanşat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale, în zona de responsabilitate. Astfel, în jurul orei 00.20, poliţiştii de frontieră în cooperare cu lucrători din cadrul S.T.P.F. Satu Mare au depistat la aproximativ 50 de metri de linia de frontieră cu Ungaria, pe direcţia localităţii Oar, jud. Satu Mare, un grup de douăzeci şi unu de cetăţeni străini. Aceştia se deplasau pe jos încercând să treacă fraudulos frontiera din România în ţara vecină. Imediat, persoanele în cauză au fost conduse la sediul S.T.P.F. Satu Mare, în vederea continuării cercetărilor", precizează IGPF într-un comunicat transmis sâmbătă.

Cu ocazia primelor verificări, poliţiştii de frontieră au stabilit că grupul era format din nouăsprezece bărbaţi, o femeie şi un minor, cetăţeni din Egipt, Siria şi Palestina, cu vârste cuprinse între 17 şi 42 de ani. La cercetări persoanele în cauză au declarat că intenţionau să ajungă în Germania.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă trecere frauduloasă a frontierei de stat. Totodată, cele 21 de persoane din Egipt, Siria şi Palestina au fost evaluate din punct de vedere medical de către lucrătorii DSP Satu Mare. Ulterior, cetăţenii vor fi predaţi de către poliţiştii de frontieră lucrătorilor Inspectoratului General pentru Imigrări - Biroul pentru Imigrări al judeţului Satu Mare, la finalizarea cercetărilor urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun, se mai menţionează în comunicat. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 El este masonul crescut la sân de servicii, pe cale să-l îngroape pe Coldea...

2 „Regele este prea plictisitor în pat”

3 Generalul rus Vadim Șamarin, adjunctul lui Gherasimov, a fost reținut

4 VIDEO „România încă este foarte bine” / O româncă din SUA, siderată după ce a cumpărat o pâine de la supermarket

5 Declarațiile președintelui Iohannis s-au viralizat în presa rusă, care relatează pe larg despre refuzul de a trimit soldați și sisteme Patriot în Ucra…