IGPF: 33 de irakieni intenţionau să iasă ilegal din România, ascunşi într-un automarfar

IGPF: 33 de irakieni intenţionau să iasă ilegal din România, ascunşi într-un automarfar

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac - judeţul Arad au depistat un grup de 33 de persoane cu cetăţenie irakiană care încerca să iasă ilegal din ţară, ascuns în interiorul unui automarfar.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră (IGPF) remis duminică AGERPRES, verificările preliminare au relevat faptul că cei în cauză - 11 bărbaţi, 11 femei, cu vârste cuprinse între 18 şi 54 de ani şi 11 minori, cu vârste cuprinse între 10 şi 16 ani - sunt cetăţeni din Irak şi sunt înregistraţi ca solicitanţi de azil în România.

La cercetări, aceştia au declarat că doreau să ajungă într-un stat din vestul Europei, iar şoferul turc a susţinut că nu avea cunoştinţă despre faptul că persoanele în cauză sunt ascunse în interiorul mijlocului de transport.

Poliţiştii de frontieră continuă cercetările în vederea stabilirii tuturor detaliilor.

Conform IGPF, în dimineaţa zilei de sâmbătă, în jurul orei 7,00, la P.T.F Nădlac - ITPF Oradea, judeţul Arad, s-a prezentat la ieşirea din ţară un cetăţean turc, şofer al unui autocamion înmatriculat în Turcia. Din documentele prezentate la control a rezultat că era efectuat un transport cu materiale electrice şi textile, ambalate în cutii de carton.

Procedându-se la exploatarea analizelor de risc specifice, a fost efectuat controlul fizic al mijlocului de transport de către echipa comună de control formată din poliţişti de frontieră români şi maghiari, fiind descoperite ascunse în interiorul camionului 33 de persoane, dintre care 11 bărbaţi, 11 femei, cu vârste cuprinse între 18 şi 54 de ani şi 11 minori, cu vârste cuprinse între 10 şi 16 ani. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa arată podul care va lega Ardealul de Oltenia

2 Așa o fi?

3 Noi stenograme despre avocata Cămătarilor / L-a apărat și pe Fluturică, un interlop care a bătut o victimă cu pl…

4 Criza energetică europeană se va înrăutăți în această iarnă. Consumatorii ar putea fi rugați să consume mai pu…

5 VIDEO Trei români beți au devastat un bar în Italia, i-au bătut pe angajați și pe proprietar