IGPF: Aproximativ 38.200 de persoane au trecut prin punctele de frontieră în ultimele 24 de ore

IGPF: Aproximativ 38.200 de persoane au trecut prin punctele de frontieră în ultimele 24 de ore

Aproximativ 38.200 de persoane, cetăţeni români şi străini, cu peste 22.400 de mijloace de transport, din care 15.800 de automarfare, au trecut prin punctele de frontieră de la nivelul întregii ţări în ultimele 24 de ore.

Potrivit unui comunicat al IGPF transmis joi AGERPRES, pe sensul de intrare au fost aproximativ 20.200 de persoane cu 11.600 de mijloace de transport, iar pe cel de ieşire 18.000 de persoane cu 10.800 de mijloace de transport.

Frontiera cu Ungaria a fost tranzitată de aproximativ 24.500 de persoane şi 14.200 de mijloace de transport (9.300 automarfare), din care pe sensul de intrare în ţară au fost aproximativ 13.700 de persoane cu 7.600 mijloace de transport.

În urma verificărilor suplimentare efectuate în linia a doua, au fost trimise spre izolare/ carantină la locuinţă de către specialiştii Direcţiei de Sănătate Publică 6.538 de persoane, arată IGPF.

Principalele puncte de trecere unde au fost dispuse astfel de măsuri sunt: PTF Nădlac I - 3.403 (din care 1.263 pe jos), PTF Borş - 1.632, PTF Petea - 686, PTF Nădlac II - 516, PTF Vărşand - 93.

IGPF reaminteşte că, începând cu ora 6,00, sunt deschise la graniţa româno-ungară zece puncte de trecere a frontierei, pentru efectuarea formalităţilor specifice pe sensul de intrare/ ieşire în/ din ţară şi cu respectarea măsurilor dispuse pe linie de sănătate publică din cele două state:

* PTF Petea - judeţul Satu Mare

* PTF Urziceni - judeţul Satu Mare

* PTF Valea lui Mihai - judeţul Bihor

* PTF Borş - judeţul Bihor

* PTF Salonta - judeţul Bihor

* PTF Vărşand - judeţul Arad

* PTF Turnu - judeţul Arad

* PTF Nădlac I - judeţul Arad

* PTF Nădlac II - judeţul Arad

* PTF Cenad - judeţul Timiş

Poliţia de frontieră foloseşte la maxim capacitatea punctelor de trecere a frontierei, în limita configuraţiei acestora, iar personalul planificat să desfăşoare activităţi la controlul de frontieră lucrează neîntrerupt, acesta fiind dotat inclusiv cu terminale mobile pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, precizează sursa citată.

''Formalităţile de frontieră necesită un timp mai mare de procesare ca urmare a faptului că, pe lângă controlul specific la intrarea în ţară, persoanele sunt preluate de reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică pentru completarea declaraţiei pe proprie răspundere şi efectuarea triajului epidemiologic în vederea stabilirii măsurilor obligatorii de izolare/ carantină la locuinţă sau carantină instituţionalizată'', menţionează IGPF.

În ceea ce priveşte activităţile specifice, în zonele de competenţă - punctele de trecere şi "frontiera verde" - poliţiştii de frontieră au constatat 27 de fapte ilegale (12 infracţiuni şi 15 contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini. Au fost descoperite, independent sau în colaborare cu alte instituţii, bunuri nedeclarate (ce urmau a fi introduse ilegal în ţară), care depăşeau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de aproximativ 7.900 de lei. Valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la peste 5.800 de lei. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale