IGPF: Doi cetățeni turci ascunși sub un camion încărcat cu aluminiu, descoperiți la Nădlac

IGPF: Doi cetățeni turci ascunși sub un camion încărcat cu aluminiu, descoperiți la Nădlac

Polițiștii din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II - Csanadpalota au depistat, ascunși pe osia unui camion, doi cetățeni turci care încercau să iasă ilegal din țară.

Sursa foto: www.politiadefrontiera.ro

''În data de 18.02.2017, în jurul orei 01,00, la P.T.F Nădlac II — Csanadpalota s-a prezentat pentru a ieși din țară cetățeanul turc Taner A., în vârstă de 41 de ani, conducând un ansamblu de vehicule format din cap tractor și remorcă și care transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, plăci de aluminiu din Turcia pentru o societate comercială din Polonia. În urma controlului fizic efectuat asupra autovehiculului, polițiștii de frontieră au descoperit, ascunse pe osia remorcii mijlocului de transport, două persoane de sex masculin'', se arată într-un comunicat al IGPF transmis duminică AGERPRES.

Potrivit sursei citate, în urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că cei în cauză sunt cetățenii turci Seydi Y., în vârstă de 20 de ani, și Cem G., în vârstă de 18 ani, solicitanți de azil în România.

Totodată, s-a constatat că aceștia au mai încercat să iasă ilegal din țară, în data de 14 februarie, ascunși în interiorul unui automarfar care transporta role de poliester, polițiștii de frontieră efectuând cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.

Tinerii au declarat că au recurs la această metodă deoarece doreau să ajungă într-un stat din Spațiul Schengen și nu îndeplineau condițiile legale pentru a călători într-o țară din vestul Europei. Conducătorul auto a declarat că nu avea cunoștință despre faptul că cei doi erau ascunși sub camion, precizează IGPF.

Polițiștii au întocmit celor doi tineri acte de urmărire penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, iar șoferului turc — pentru complicitate la tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...