IGPF: Două femei afgane ascunse în geamantane și un irakian ascuns sub banchetă, depistați în tren la frontieră

IGPF: Două femei afgane ascunse în geamantane și un irakian ascuns sub banchetă, depistați în tren la frontieră

Polițiștii de frontieră arădeni au descoperit, într-un compartiment gol al trenului care mergea spre Viena, două geamantane voluminoase în care erau ascunse două femei de origine afgană, care încercau să iasă ilegal din țară, informează Inspectoratul General a Poliției de Frontieră (IGPF).

Potrivit unui comunicat de presă remis AGERPRES, în noaptea de vineri spre sâmbătă, la punctul de trecere a frontierei Curtici, pe sensul de ieșire din țară, în trenul Inter Regio care circulă pe relația București Nord-Viena, polițiștii de frontieră au observat două valize voluminoase, într-un compartiment gol. S-a procedat la deschiderea lor, iar în interior au fost descoperite, ascunse, două femei.

"În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că persoanele în cauză sunt din Afganistan, cu vârste de 25 și 59 de ani. Fiind extinse verificările, în alt compartiment a fost identificat un bărbat de origine afgană care este bănuit că le-a ajutat pe cele două femei să se ascundă în valize, pentru a iesi ilegal din România. Femeile nu au dorit să dea declarații în cadrul primelor audieri despre modul cum au ajuns în valize, precizând doar că doreau să ajungă în Spațiul Schengen și au recurs la această metodă deoarece nu aveau o viză valabilă", precizează IGPF.

În cauză, polițiștii de frontieră au întocmit acte de urmărire penală pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat și complicitate la săvârșirea acestei infracțiuni, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

De asemenea, relatează sursa citată, și polițiștii de frontieră bihoreni au descoperit, în cursul dimineții, în trenul internațional care circula pe relația Jibou-Debrecen, un bărbat din Irak ce intenționa să iasă ilegal din România, ascuns sub banchetă.

"Din primele verificări a rezultat că este vorba despre cetățeanul irakian Mohammed B., în vârstă de 20 de ani, care a declarat că intenționa să ajungă în Germania. Tânărul avea asupra lui document temporar de solicitant de azil în România. În cauză polițiștii de frontieră au întocmit acte de urmărire penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun", se arată în comunicatul menționat.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Șeful Casei de Pensii anunță oficial care sunt pensiile care cresc cu 80-90% de la 1 septembrie

2 Directoarea Amelie Mauresmo i-a spus verde-n față lui Halep de ce nu i-a dat wildcard la Roland Garros

3 Adevărata bombă din dosarul Coldea-Dumbravă?

4 E bine să nu uităm aceste amănunte, oameni buni...

5 „Nu poți trăi în păcat. Eu sunt cu frica lui Dumnezeu”