IGPF: Intrarea pe teritoriul Ungariei - permisă numai cetăţenilor care îndeplinesc condiţiile de intrare în spaţiul Schengen

IGPF: Intrarea pe teritoriul Ungariei - permisă numai cetăţenilor care îndeplinesc condiţiile de intrare în spaţiul Schengen

Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră informează că autorităţile de frontieră din Ungaria au informat Inspectoratele Teritoriale ale Poliţiei de Frontieră Oradea şi Sighetu Marmaţiei că, începând cu data de 2 martie, ora 15,45 (ora României), la frontiera româno - ungară, intrarea pe teritoriul Ungariei este permisă numai cetăţenilor statelor terţe (inclusiv cetăţenilor ucraineni sau altor persoane care vin din Ucraina), care îndeplinesc condiţiile de intrare în spaţiul Schengen.

Potrivit unui comunicat al IGPF, transmis AGERPRES, se anulează astfel o dispoziţie anterioară privind permiterea intrării în Ungaria a cetăţenilor statelor terţe care vin din Ucraina, în contextul situaţiei din această ţară, prin care erau acceptate orice fel de documente prin care se putea stabili identitatea.

"În prezent, în punctele de trecere a frontierei de la graniţa cu Ungaria se înregistrează un timp de aşteptare ridicat, ca urmare a faptului că un număr foarte mare de autoturisme, persoane şi automarfare se prezintă pentru efectuarea controlului de frontieră la ieşirea din România. Precizăm că formalităţile de frontieră la graniţa cu Ungaria se efectuează în comun cu autorităţile din ţara vecină, sens în care suplimentarea arterelor de control se realizează în acord cu şi în funcţie de personalul alocat de Poliţia Ungară. Au fost contactate autorităţile maghiare pentru dispunerea unor măsuri comune de fluidizare a traficului", precizează IGPF.

Sursa citată anunţă că Poliţia de Frontieră Română a suplimentat personalul planificat la verificarea documentelor de călătorie şi a dispus toate măsurile aflate în competenţă pentru asigurarea unui control operativ.

"Autorităţile de frontieră ungare cer să se îndeplinească condiţiile de intrare în Spaţiul Schengen, aşa ne-au informat, azi, în jurul orei 15.00. Deci toţi cetăţenii terţi care intră în Spaţiul Schengen trebuie să aibă dreptul de a intra, respectiv paşaport biometric sau viză în paşaportul model vechi. Copiii, la fel", a declarat, pentru AGERPRES, inspectorul şef al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Oradea, Marin Bondar. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria