IGPF: Peste un milion de persoane au tranzitat frontiera în minivacanţa de Crăciun

IGPF: Peste un milion de persoane au tranzitat frontiera în minivacanţa de Crăciun

Frontiera română a fost tranzitată de peste un milion de persoane în perioada 21 - 26 decembrie, fiind înregistrată o creştere cu 10% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, însă nu au fost înregistrate blocaje sau timpi mari de aşteptare, anunţă IGPF.

"În perioada 21 - 26 decembrie 2018, frontiera română a fost tranzitată de aproximativ 1.035.000 de persoane, din care 635.000 pe sensul intrare în din ţară şi 400.000 pe sensul de ieşire din ţară şi de 250.000 mijloace de transport, 154.000 pe sensul de intrare şi 95.000 pe sensul de ieşire", informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră transmis, vineri, AGERPRES.

Cele mai tranzitate au fost punctele de trecere ale frontierei din vestul ţării, pe unde au trecut aproximativ 450.000 persoane, cele aeroportuare - 260.000 persoane, dar şi cele de la frontiera cu Republica Moldova - 159.000 persoane şi cu Bulgaria - 68.800 persoane.

Dintre punctele de frontieră, cel mai tranzitat a fost PTF Nădlac II cu peste 178.000 persoane, urmat de PTF Aeroport Henri Coandă cu un trafic de aproximativ 168.800 persoane, PTF Borş, unde poliţiştii de frontieră au verificat peste 93.700 persoane, PTF Albiţa cu 66.000 de persoane şi PTF Giurgiu cu peste 31.300 de persoane.

"Deoarece urmează minivacanţa de Anul Nou, în continuare vor fi menţinute măsurile dispuse pentru fluidizarea traficului prin punctele de trecere ale frontierei, sens în care peste 4.000 de poliţişti de frontieră vor desfăşura, zilnic, activităţi de supraveghere şi control la frontiera de stat", se arată în comunicat.

Deoarece în perioada imediat următoare mulţi români vor merge să-şi petreacă Revelionul în afara graniţelor, se preconizează o creştere a traficului de persoane şi mijloace de transport în special la frontiera cu Bulgaria, dar şi la cea cu Ungaria. Ca urmare, Poliţia de Frontieră Română recomandă folosirea tuturor punctelor de trecere.

La frontiera româno-bulgară sunt deschise traficului internaţional 10 puncte cu specific rutier.

Informaţii cu privire la timpul mediu de aşteptare în punctele de frontieră se pot afla consultând aplicaţia Trafic on-line , disponibilă pe pagina de internet www.politiadefrontiera.ro .

Această aplicaţie on-line prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp, iar valorile afişate pot suferi modificări în funcţie de dinamica traficului în punctul de trecere respectiv la un moment dat. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...